KONT-DER 13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI İLANI
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MAHALLİ İDARELER KONTROLÖRLERİ DERNEĞİ 13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI İLANI Derneğimizin 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı..
Ali ÇELİKBİLEK
Meslektadışımız Ali ÇELİKBİLEK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetim Genel Müdürlüğünde Genel Müdür..
Alaaddin KAHRAMAN
Eski Meslektaşımız, Derneğimiz üyesi Alaaddin KAHRAMAN, İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı olarak görevlendirilmiştir...

1-03 Mart 2021 Tarihli ve 31412 Sayılı Resmi Gazetede " Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No: 67) (Parasal Sınırlar ve Oranlar)" yayımlanmıştır.

2-15 Eylül 2020 Tarihli ve 31245 Sayılı Resmi Gazete'de " İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik" yayımlanmıştır.

3-02 Temmuz 2020 Tarihli ve 31173 Sayılı Resmi Gazete'de " Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

4- 10 Haziran 2020 Tarihli ve 31151 Sayılı Resmi Gazete'de " Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı: 2646)" yayımlanmıştır.  Bu Yönetmelik, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını kapsamıştır.

5- 09 Haziran 2020 Tarihli ve 31150 Sayılı Resmi Gazete'de " İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 2626)" yayımlanmıştır.

2021 Yılı Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planı

2021 Yılı Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planına ulaşmak için linki tıklayınız.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca , İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşleri alınarak Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği kapsamında Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planında  değişiklikler yapılmıştır.

Söz konusu değişikliklere uyum sağlaması bakımından 121- Gelirlerden Takipli Alacaklar Hesabında, 122- Gelirlerden Tecilli ve Tehirli Alacaklar Hesabında ve 222- Gelirlerden Tecilli ve Tehirli Alacaklar Hesabında gerekli değişiklikler yapılarak Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planı bu doğrultuda güncellenmiştir.

Ayrıca 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında yapılacak yapılandırmalar için Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından e-bütçe sistemine tanımlanan kodlar Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planına da tanımlanmıştır.

1. Değişikliğin duyurulmasına ilişkin genel yazımız için tıklayınız.
  2. Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planında yapılan değişiklikleri için tıklayınız.
  3. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından e-bütçe sisteminde yapılan değişiklikler için tıklayınız.
  4. 121- Gelirlerden Takipli Alacaklar Hesabında, 122- Gelirlerden Tecilli ve Tehirli Alacaklar Hesabında ve 222- Gelirlerden Tecilli ve Tehirli Alacaklar Hesabında yapılan değişiklikler ile 7256 sayılı Kanun kapsamında açılan kodlar için tıklayınız.
  5. Takipli Alacaklar ile 7256 sayılı Kanun kapsamında açılan kodlara ilişkin Değişikliğin duyurulmasına ilişkin genel yazımız için tıklayınız.
  6. Mahalli İdareler Detaylı Hesap Planı için tıklayınız

Kaynak <https://yerelyonetimler.csb.gov.tr/mahalli-idareler-detayli-hesap-planinda-degisiklik-yapilmistir-haber-257627>