Kont-Der Anasayfa Mevzuat Pratik Bilgiler Makale Arşivi Gelişmiş Arama
 
Geri Dön Giriş Sayfasına Dön Sayfayı Yazdır Pencereyi Yenile
İmar ve Gecekondu
SORU : Hisse satışı

3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesi ve 2981 sayılı Yasanın 10-c maddesinin uygulanması sonucu oluşan parsellerin ve yine 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesi ve 2981/3290 sayılı İmar Affı Kanununun Ek-1 maddesinin uygulanması sonucu bazı parsellerde belediyemiz adına hisse verilmiştir.

Belediyemiz adına kayıtlı hisseli yerlerin hissedarları bulunan şahıslara satışının hangi kanun veya yönetmeliğe istinaden ne şekilde yapılacağı konusunda tarafımıza açıklayıcı olarak bilgi verilmesini arz ederiz.

Taşköprü Belediyesi
Çiftlikköy / Yalova

04.05.2010
Nurten Öztürk
VHKİ

SORUNUZUN CEVABI

3194 sayılı İmar Kanununun 17’nci maddesine göre; “...Ayrıca belediye veya valilikler ile şüyulu olan müstakil inşaat yapmaya müsait bulunan imar parsellerinde, belediye veya valilikler, hisselerini parselin diğer hissedarlarına bedel takdiri suretiyle satmaya, ilgililer satın almaktan imtina ederse, şüyuun izalesi suretiyle sattırmaya yetkilidir.
Bu maddeye göre bedel takdirleri ve bu bedellere itiraz şekilleri 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümlerine göre yapılır.” hisselerinizi 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümlerine göre bedel takdiri suretiyle satmanız mümkündür. 2942 sayılı Kanunun 8’inci maddesi uyarınca kıymet takdir komisyonu kurmanız ve satılacak hisselerin bedel takdirlerini yaptırmanız gerekir.

11.07.2010 tarihinde incelenmiş,
11.07.2010 tarihinde cevaplanmış ve
11.07.2010 tarihinde onaylanarak yayınlanmıştır.

11.07.2010
Osman Can YENİCE
Başkontrolör

 
Geri Dön Giriş Sayfasına Dön Sayfayı Yazdır Pencereyi Yenile