İŞYERİ AÇMA TEPEKENT BELEDİYESİ 8 ARALIK 2010 ÇARŞAMBA

Soru

Bir vatandaşımız 2000 Yılında belediyemizden ÇAY VE PASTA SALONU adıyla, faaliyet konusu ÇAY VE PASTA SATIŞI olan bir İŞYERİ AÇMA ve ÇALIŞMA RUHSATI almıştır. Ancak Kolluk kuvvetleri tarafından yapılan kontrol neticesinde, faaliyet konusunun Çay ve Pasta Satışı olmayıp, kahvehane işletildiği gerekçesi ile alınan ruhsatın yersiz olduğunu ve KAHVEHANE ruhsatının da belediye tarafından verilmeyip kolluk kuvvetleri tarafından (Jandarma) İzin Belgesi verilmesi gerektiği yönünde yaptığı uyarı neticesi İlçe Kaymakamlığı'na müracaat yapılmış netice itibari ile Kaymakamlık Oluru ile İlçe Jandarma tarafından söz konusu işyeri için 21.11.2002 tarihinde İÇKİSİZ İSTİRAHAT VE EĞELNCE YERİ İŞLETME İZİN BELGESİ tanzim edilmiştir. Söz konusu Belgede İşletme Adı KAHVEHANE olarak belirtilmiştir ve belediyemizden her hangi bir ruhsat almaksızın bu güne kadar bu belge ile işyerinin faaliyetine devam ettiği anlaşılmıştır. Komutanlık tarafından düzenlenem izin belgesinin geçerlikik süresinin (5) Yıl olduğu bu sürenin de 21.11.2007 tarihinde dolduğu anlaşılmaktadır. Bunun yanında İşyeri bir başkasına devredilmiş, devralan da ruhsatın kendi adına yenilenmesi talebi ile belediyemize müracaat etmiştir.

1- Bu durumda biz İlçe Jandarma Komutanlığının düzenlemiş olduğu dosyadaki bilgileri esas alarak işyerini devralan adına İşyeri Açme ve Çalışma Ruhsatı tanzim edebilir miyiz.

2- Yönetmelikte belirtilen bildirim (Sgk'na, Sicil Memurluğuna ve gerektiğinde Kolluğa) yükümlüğü yenilenen ruhsatlar için de geçerli midir?

Mustafa ERDEM, Yazı İşl. Md. TEPEKENT BELEDİYESİ - SELÇUKLU / KONYA

Cevap