ÖNCEKİ YILLARDA YAPILAN ARSA SATIŞLARINDAN KAYNAKLANAN TAPU TESCİL İŞLEMLERİNİN YAPILMASINDA İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ 24.04.2012 TARİH VE 11085 SAYILI GENELGELERİ GEREĞİ VALİLİKTEN İZİN ALINMASI GEREKİR Mİ?

İHALE İŞLEMLERİ KARACADAĞ BELEDİYESİ 3 AĞUSTOS 2012 CUMA

Soru

1996 yılında belediyemiz Arsa Ofisinden aldığı (76 adet) arsayı ihale yoluyla vatandaşa satmış olup, bu güne kadar 7 adet arsanın sahibi yurtdışında olmaları nedeniyle tapu tescil işlemlerini yaptıramamışlardır. Bu arsaların tescil işlemlerinin yapılması için İçişleri Bakanlığının 24.04.2012 tarih ve 11085 sayılı Genelgeleri gereği Valilik Makamından görüş istenmesi gerekir mi, 16 sene geçmesine rağmen halen bu arsaların şahıslar adına tapu tescil işlemi yapılabilir mi?

Kadir ÇETİN, Fen Memuru Karacadağ Belediyesi - Kulu / KONYA

Cevap

İhale yoluyla vatandaşa satılan 7 adet arsanın tapu tescillerinin yapılamaması nedeni sadece belirttiğiniz konuda ise tapu tescillerinin yapılmasında bir sakınca olmayıp, arsayı alan kişilerin ihaleye ilişkin şartname ve sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerini süresinde yerine getirmemeleri söz konusu ise tescil işleminin gerçekleştirilmemesi gerekmektedir. Ayrıca gerçekleştirilen ihalenin tarih itibarı ile bahse konu Genelgeden önce olduğu ve kişilere hak kazandırıcı mahiyet taşıması nedeni il...