İHALE İŞLEMLERİ KÜTAHYA BELEDİYESİ 17 ŞUBAT 2012 CUMA

Soru

1-2886 sayılı devlet ihale kanunu hükümlerine göre satış ihalesi yapılan daire, işyeri ve arsalar için ihaleyi alan kişiye kdv., damga vergisi, vadeli ise sözleşme vergisi tahakkuk ettirilmektedir. tellallık ücreti de tahakkuk ettirilirmi?

2-kütahya ılıca kaplıcalarında, (turizm ile ilgili) aguapark-havuz, 2886 sayılı devlet ihale kanununun 45.maddesine göre 2006 yılında yap-işlet-devret modeli ile -10- yıllığına ihale edilmiştir. müstecir, katılım bedellerini aylık değilde sadece sezonluk olarak yaz aylarında ödemek istediğini (gecikme işletilmemesini talep etmektedir.) beyan etmektedir. (ihale şartnamesini incelediğimizde katılım bedellerinin aylık ödenmesi gerektiği ayrıca -3- ay üst üste ödemezse belediye sözleşmeyi tek taraflı fesih etmeye yetkilidir hükmü yer almaktadır.) ne gibi bir işlem yapmamız gerekmektedir.

3-2886 sayılı devlet ihale kanunu hükümlerine göre gerçekleştirdiğimiz birden fazla kişinin katılımı ile gerçekleştirilen kiralama ve satış ihaleleri ile ilgili olarak; en yüksek bedeli teklif eden istekliye ihale edildikten sonra verilen süre içerisinde sözleşme imzalamaması sonucunda geçici teminatını irad kaydedip, ikinci en yüksek teklif veren istekliye tekrar ihaleye çıkılmadan satım veya kiralaması yapılabilirmi?

enver YURT, memur kütahya belediyesi - merkez / KÜTAHYA

Cevap