HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ KADROSUNA VEKALET

İL ÖZEL İDARESİ 24 TEMMUZ 2013 ÇARŞAMBA

Soru

Ben il özel idaresine 2011 yılında dağıtıcı olarak atanmış, atandığım zaman hukuk fakültesinde öğ-renci olan hukukçu olmam münasebetiyle ilk işe başladığım zamanlardan bu yana hukuk müşavirliğin-de yazışma, icra dava gibi işlerde çalışan bir memurum. Sormak istediğim hususlar;

1- Hukuk Fakültesi mezunu olarak hukuk müşaviri kadrosuna bakmam vekaleten mi olur tedviren mi olur ve hangi durumda hukuk müşaviri kadrosunun zam tazminat ve avukatlık vekalet ücretinden faydalanabilirim?

2- Hukuk Fakültesi mezunuyum avukatlık stajı yapmış değilim. Hukuk müşaviri kadrosuna iki yıllık tecrübemden ve hukuk servisi işlerindeki başarımdan dolayı vekaleten bakmam isteniyor şayet vekaleten bakarsam bu durumda hukuk müşaviri kadrosunun zam ve tazminatları ile avukatlık vekalet ücretinden faydalanabilir miyim?

3- Hukuk Fakültesi mezunu olarak hukuk müşaviri olunabilen çevre ve şehircilik gibi kurumlar var bu kurumların hukuk müşaviri kadrosuna dağıtıcı kadrosundan geçiş yapabilir miyim ve ya vekâleten bakıp zam ve tazminatları ile avukatlık vekalet ücretinden faydalanabilir miyim?

4- İdarenin hukuk müşaviri kadrosunu görevde yükselme kapsamında ilan etmesi halinde hukuk fakültesi mezunu olarak başvurabilir miyim ve sınavı geçmem durumumda asil olarak atanabilir miyim?

Mehmet Zakir ÖZCAN, Dağıtıcı İl Özel İdaresi - Merkez / MUŞ

Cevap

1- Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik’te yapılan değişiklikle, (Ek: 6/5/2013-2013/4957 K.) Avukat kadro veya pozisyonlarından hukuk müşaviri kadro veya pozisyonlarına, yapılacak atamalarda bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz (md. 2/f) denilmiş olsa Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinde Hukuk Müşavirliği kadrosunun görevde yükselme tabi olduğu be-lirtilmiş, ...