MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ - 4 EYLÜL 2014 PERŞEMBE

Soru

Merhaba. Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında kariyer meslek grubu olan Defterdarlık Uzmanı olarak görev yapıyorum. Memurluğa ilk olarak Ziraat Bankasında Bilgisayar İşletmeni olarak 1999 yılında başladım. 3,5 yıl çalıştıktan sonra 2002 yılında Maliye Bakanlığına V.H.K.İ. olarak geçiş yaptım. Daha sonra 2008 yılında kariyer meslek grubu olan Muhasebe Uzmanlığını kazandım, 2011 yılı sonunda ünvanımız Defterdarlık Uzmanı olarak değiştirildi. Kamu Yönetimi mezunuyum. Bu görevimin yanında Kaymakamlık Makamı onayı ve birlik encümen kararı ile 2008-2013 yılları arasında 5 yıl Köylere Hizmet Götürme Birliği müdürlüğü yaptım. Bazı Defterdarlık Uzmanı meslektaşım Üniversiteler, Gençlik ve Spor Müdürlükleri gibi müdürlük kadrolarına kadrolara geçiş yaptı. Bende kurumlar arası geçiş başvurusunda bulunmayı düşünüyorum. Sitenizi takip ediyor, verilen görüşlerden yararlanıyorum. Başvuruda bulunmadan önce görüşünüzü almak istedim. Genel Yönetim kapsamındaki idarelerde Muhasebe Yetkilisi görevini yürütmemi sağlayacak Muhasebe Yetkilisi Sertifikası sahibiyim. Geçiş yapmayı düşündüğüm kadro İlçe Özel İdare Müdürlüğü ya da nüfusu 5200 olan Belediyenin Muhasebe Müdürlüğü veya Mali Hizmetler Müdürlüğü, şuan her iki müdürlük kadrosuda vekaleten yürütülüyor dolayısıyla kadrosu boş. İlçe Özel İdare Müdürlüğü kadrosunun öncesinde görevde yükselme sınavına tabi olmadığı ancak, Danıştay 5. Dairesince verilen iptal kararı sonrası bir genelge ile dahil edildiği bilgisine sahibim. Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Hizmet Grupları Arasıda Geçişler başlıklı 20 nci maddesi ile Naklen Atamalar başlıklı 2 nci ek madde bu duruma cevaz veriyor olabilir. Defterdarlık Uzmanı ünvanlı kadromun geçiş yapmayı düşündüğüm kurumların müdür ünvanlı kadrolar ile aynı düzey görev olarak değerlendirilip değerlendirilmediği hakkında bilgim yok. Kariyer meslek gruplarında olanlar açısından bunun gerekli olup olmadığını da bilmiyorum. Ama Devlet Personel Başkanlığının 10/01/2008-21036 ile 31/12/2008-23052 nolu görüşlerinin benzer olabileceğini düşünüyorum. Bu bilgiler ışığında, aşağıda maddelediğim sorularıma dair görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

1- Adı geçen kadrolara görevde yükselme sınavına tabi olmaksızın geçiş yapabilmem sizce mümkün müdür?

2- Mümkün ise, İlçe özel idare müdürlüğüne geçiş için İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne mi dilekçe vermeliyim? Yoksa Valilik Makamına mı? Sizce şahsen mi başvurmalıyım posta yoluyla mı göndermeliyim?

3- Belediyenin anılan kadrosuna geçiş için İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne mi dilekçe vermeliyim? Yoksa Başkanlık Makamına mı?

4- Dilekçeme eklemem gereken yada önereceğiniz bir belge var mıdır?

Zorunluluk bulunmadığı takdirde, cevabınız sitenizde yayınlanmaz sadece mailime gönderilirse memnun olurum. İşlerinizde kolaylıklar dilerim. Saygılarımla. 04/09/2014

Göksel TAŞDEMİR, Defterdarlık Uzmanı - - - / -

Cevap