GÖREVDE YÜKSELME, VEKÂLET, ÖZEL HİZMET TAZMİNATI

KARAÖZ BELEDİYESİ 5 MART 2008 ÇARŞAMBA

Soru

24.10.1994 tarihinde 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunu olarak başkâtiplik görevi ile 10 derece 2. kademeden memuriyete başladım. Belediyede çalışırken de 1997 yılında Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümünü 4 yıllık olarak bitirdim. Norm kadro çalışmasından sonra 2007 yılı Haziran ayında şef kadrosuna atandım. Şu anda 4 derece şef kadrosunda 4 derece 1. kademede çalışmaktayım.

1-Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda belediyemizde bulunan 3 derece yazı işleri müdürlüğü kadrosuna vekâleten atana bilir miyim?

2- Şef kadrosunun özel hizmet tazminat oranı 60, yan ödemesi de 700 puandır. 3 üncü derece yazı işleri müdürlüğünün özel hizmet tazminat oranı 80, yan ödemesi de 1100 puandır. Vekaleten yazı işleri müdürlüğüne atanırsam tazminat olarak yazı işleri müdürlüğünün tazminatı mı almam gerekir ?

3- Vekâlet aylığı alabilir miyim?

Süleyman ŞENGÜLEN, Şef Karaöz Belediyesi - Merkez / ANTALYA

Cevap

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinde müdürlük kadroları görevde yükselmeye tabi kadrolar arasında sayılmış olup, 14 üncü ve 15 inci maddelerinde de müdür kadrolarına atanabilmek için 4 yıllık okul mezunu olmak ve 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde yazılı süreler ka...