KAPANACAK BELEDİYELERİN BÜTÇELERİ VE KESİN HESAPLARI

BÜTÇE VE MUHASEBE İZNİK BELEDİYESİ 23 HAZİRAN 2008 PAZARTESİ

Soru

Devir olacak belediyelerde,

1- 2009 yılı bütçe çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalarla 2009 yılında kapanıp bir başka belediyeye devir edilen belediyenin bütçesi kurumsal kodlamada bir müdürlük kodu mu açılmalıdır? Yoksa 5. kısım mı açılmalıdır? Ayrıca, birleşecek üst belediyeler bütçe yaparken kendilerine katılacak olan belediyelere bu yıl hazırlık bütçesi yapacaklar mı?

2- Yönetim raporlarında 3 er yıllık bilgi içeren raporlar mevcut, bu raporlarda birleşen belediyeye ait bilgilerde yer almalı mıdır?

3- 2009 Martta kesin hesap çalışmalarında, birleşen belediyelerde 2008 yılı kesin hesabı ayrı mı yoksa birleşik mi çıkarılacak?

Halil ALTINDİŞ, İŞÇİ İZNİK BELEDİYESİ - İZNİK / BURSA

Cevap

2009 yılında kapanacak olan belediyeler, bir yargı kararı ile aksi durum oluşmadıkça kapanacakları tarihe kadar olan dönem için bütçe yapmalı ve uygulamaya koymalıdırlar. Birleşecek olan belediyelerde (devralan belediye açısından), devralacağı belediyeyi bir birim gibi göstermesi söz konusu olmayacaktır. Bu belediye, devralacağı belediyeyi de hesaba katarak (2009 Yılı için) gelirlerini ona göre tahmin edecek, giderlerini de bu duruma göre hesap ederek bütçesine ödenek koyacaktır; yani tek bütçe ...