-

MÜTEFERRİK BÜYÜKŞEHİR 17 MAYIS 2006 ÇARŞAMBA

Soru

Ben, Devlet Personel Başkanlığı’nın ÖSYM ye yaptırdığı sınav ile 15.08.2000 de ilk defa devlet memurluğuna lise mezunu olarak Başkatip kadrosu ile …….. Belediyesi’ne atandım.

Başkatip Kadrosu ile 13 ay aday memur, geri kalanı da asaletim tasdik edilmiş şekilde toplam 1,5 yıl görev yaptım. Yani kadrom Başkatip idi.

Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne naklen tayin oldum. Bu Belediye’de Başkatip kadrosu olmadığı için bugüne dek İtfaiye Daire Başkanlığı’nda Memur kadrosu ile 4 yıldır görev yapıyorum..

31.12.2005 TARİHLİ “MAHALLİ İDARELERE AİT GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ’NİN;

Madde 21- Kazanılmış hakların saklılığı

(Değişik : RG-20/04/2004-25439) Bu Yönetmelik kapsamında bulunan görevlere atanmış olanların kazanılmış hakları saklıdır.

14.ncü Maddesi d fıkrası

“ Başkatip, şef, muhasip, amir, muhasebeci, ayniyat saymanı, sayman, işletme saymanı, döner sermaye saymanı kadrolarına atanabilmek için en az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak”

gibi maddeleri var ve ben durumumu bunlardan hangisine koyacağım anlayamadım.

SORUM ŞU ; bu yeni norm kadrolara göre Başkatip kadrosuna denk bir kadroya, KAZANILMIŞ HAKKIMI GEREKÇE GÖSTEREREK ve GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA TABİ OLMAKSIZIN itfaiye Amiri ya da Şef gibi bir kadroya atanma talebinde bulunabilir miyim?

Yönetmelikte Başkatip kadrosu ile Amir kadrosu genelde aynı cümlelerde geçiyor, bu bir denklik anlamında mıdır. ?

NOT : Öğrenim durumum hala lise mezunu maalesef. KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLANLARI AYDINLATMASI RİCASI İLE…..

UĞUR DOĞAN DUMAN, MEMUR BÜYÜKŞEHİR - / ANTALYA

Cevap

-