MÜTEFERRİK BAKIRKÖY BELEDİYESİ 25 ARALIK 2006 PAZARTESİ

Soru

Soru 1) 9207 sayılı yönetmeliğin 6. maddesine göre 'Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz' denmektedir. Zabıta tarafından açık zabıtla ruhsatsız çalıştığı Müdürlüğümüze (ruhsat müdürlüğü) bildirilen bir işyerine direk ruhsat alıncaya kadar kapama mı yazmalıyız. (7,15 vb.) sürelerde başvurusunun sağlanması diye yazabilir miyiz?

Soru 2) Müdürlüğümüze ruhsatsız çalıştığı tespit edildiği için ya da ruhsat almak için başvuran şahıslardan imar görüşü alabilmek için tapu fotokopisi ve gerekiyorsa itfaiye raporu istemekteyiz. İlgililer tapu fotokopisine ulaşmak ve itfaiye raporunu almak için süreye ihtiyaç duyabilmekte ve müdürlüğümüze dilekçe ile başvurarak süre talep etmektedir. 9207 sayılı yönetmelikte süre ile ilgili bir belirleme yok, bu dilekçelere nasıl cevap vermeliyiz? Ruhsat beyana tabi bir belge olduğundan direk ilgilinin başvurusu oldukça sınırlı, genelde Zabıta Müdürlüğünün tespiti ile ilgililer ruhsat için başvurmakta ve bu tip işyerlerine direk kapama yazılmasının ülke ekonomisine etkisi de düşünülürse nasıl bir çözüm üretmeliyiz? Saygılarımla;

NAGİHAN APUHAN PEKTAŞ, İKTİSAT VE KÜŞAT İŞLERİ MÜDÜRÜ BAKIRKÖY BELEDİYESİ - BAKIRKÖY / İSTANBUL

Cevap