EK ÖZEL HİZMET TAZMİNATI, KALKINMADA ÖNCELİKLİ YÖRE TAZMİNATI, EK GÖSTERGE

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR KIRIKKALE BELEDİYESİ 28 TEMMUZ 2010 ÇARŞAMBA

Soru

Meslek Yüksek Okulu Harita Kadastro Bölümü mezunuyum. 07.12.1998 yılında tekniker kadrosu ile belediyeye memur alarak atamam yapıldı. Halen Kırıkkale Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü bünyesinde çalışmaktayım. Haftada 2 gün, ayda 8 gün iş yerlerinin kontrolörlüğünü yapmak için dış göreve çıkmaktayım.

1-Teknik Hizmetler Sınıfında olduğumdan özel hizmet puanımda dış görev için ilave ek puan alabilir miyim?

2- Teknik Hizmetler Sınıfına göre Kırıkkale ili birinci bölgede kaldığından ilave 4 puanı alabilir miyim?

3- Şu anda 3/1 derecedeyim. Ek göstergem 1500 olması gerekirken, 21,5 yıldır 1100 ek gösterge üzerinden maaş aldığımı fark ettim. Geriye dönük Emekli Sandığına belediyemiz personel müdürlüğünün nasıl bir işlem yapması gerekmektedir?

Bülent KÖKSAL, Tekniker KIRIKKALE BELEDİYESİ - MERKEZ / KIRIKKALE

Cevap

1- 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararın eki Özel Hizmet Tazminatına ilişkin II sayılı cetvelin (E) Teknik Hizmetler bölümünün 6 ncı maddesinde; Teknik Hizmetler Sınıfına ait kadrolarda bulunan personelden; büro, atölye, ısı santralı, laboratuar, tesis (sosyal tesisler dahil), işletme, fabrika ve hizmet binaları dışında olmak şartıyla arazi, şantiye, inşaat, baraj, park, bahçe, maden, açık alanlarda kurulu t...