BÜTÇE VE MUHASEBE KDZ.EREĞLİ BELEDİYESİ 18 ŞUBAT 2010 PERŞEMBE

Soru

10/02/2010

Sayın hocam,

Öncelikle sorduğumuz sorulara verdiğiniz cevaplar ile iş ve işlemlerinizde düzgün, düzenli

çalışmamızı sağladığınız için teşekkür ederim.

Sorularım şunlardır :

1 ) Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yönetmeliğinde 2009 yılında yapılan

bir değişiklik ile ilçemizde yapılan festivallerin bütçe ödenekleri müdürlüğümüz bünyesine

alınmıştır.Yapılan bu festivallerin bütçe ödeneklerinin Kültür Ve sosyal İşler Müdürlüğü bünyesine alınmasında bir sakınca varmıdır?Bu doğru bir işlemmidir? İçişleri Bakanlığı’nın 25/04/1984 tarihli temsil, tören, ağırlama yönergesinin tören giderleri başlığı altında bulunan ve 9 uncu maddesinin c fıkrasında yer alan festival ve fuar, organizasyonların giderlerinin bu kapsamda ödenmesinin yapılacağı ifade edilmektedir. Buna göre; festival ödemelerinin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinden mi yoksa temsil, tören, ağırlama yönergesinde yer alan haline göre ilgili müdürlüğün bütçesinden mi ödenmesi gerekmektedir ?

2 ) Eğer festival harcamaları Kültür ve Sosyal Müdürlüğü’nün bütçesinden ödenecekse,

festival için sanatçılara ödenecek ücretler ve festival için yapılacak diğer giderler bütçenin hangi tertibinden yapacağız ve 4734 sayılı İhale Kanunu’nun hangi maddesine göre ve hangi ihale usulüne ihale işlemlerini gerçekleştireceğiz ?

3 ) Gerek festival zamanında gerekse de diğer zamanlarda ilçemize gelen misafirleri ağırlama

(yeme – içme – hediyeler) giderlerinin de bizim müdürlüğümüz bütçesinden ödenilmesi istenmektedir. Bu doğru bir işlem midir ? Bu giderleri müdürlüğümüz bütçesinden ödeyebilir miyiz ? Bu giderleri ödeyebilmek için müdürlüğümüz bütçesinde ödeneğimiz yoktur. Yoksa ; bu giderler temsil, tören, ağırlama yönergesinin ağırlama giderleri başlığı altında bulunan ve 5 inci maddesinde yer alan ağırlama giderlerinin ilgili müdürlüğün bütçesinden mi ödenmesi gerekir ?

4)İlçemizde yapılan festivaller için bağış toplanıp bir kamu bankasında ayrı bir hesap açılması toplanan bu bağışların açılacak bu hesaba yatırılması ve yapılacak festivallere ait olan giderlerinin bu hesaptan karşılanması düşünülmektedir.Bağışların toplanacağı hesabın açılması için ve festival harcamalarının yalnızca bu hesaptan harcanması yönünde Belediyemiz meclisinden karar alınması gereklimidir?Ayrıca yapılacak festivaller için bağış toplanabilmesi yönünde Belediyemiz Meclisinden karar alınması gereklimidir?Toplanan bağışların 4734 sayılı kamu ihale kanunu hükümlerine tabi olmadan harcanabileceğini duydum araştırdım ama bulamadım 4734 sayılı kanunda böyle bir istisna tebliğ veya genelge var mı?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

İsmail BAŞEL

Sayman

Kdz.Ereğli Belediyesi

İsmail BAŞEL, SAYMAN KDZ.EREĞLİ BELEDİYESİ - KDZ.EREĞLİ / ZONGULDAK

Cevap