İŞYERİ RUHSATI DÜZENLEMEDE SORUMLULUK, EVE PANSİYON RUHSATI VERİLMESİ

İŞYERİ AÇMA AKÇAY BELEDİYESİ 5 ARALIK 2013 PERŞEMBE

Soru

1- İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilirken ruhsatı hazırlayıp veren kişimi yoksa belediyece ku-rulmuş ve ruhsatları onaylayan Küşat Komisyonumu sorumludur.

2- Pansiyon olarak açılmak istenen, tapuda bahçeli kagir ev yazmakta olup bahsi geçen ev incelen-diğinde pansiyon olarak şartları taşımakta olup mülk sahibi kendisi komple binayı pansiyon olarak işle-tecektir binanın yapım tarihi 01.01.1989 olduğundan yapı kullanma izini yoktur.12.10.2004 yılından önce yapıldığı için bahsi geçen eve 3.sınıf pansiyon ruhsatı verilir mi?

Gökhan DOMALI, Zabıta Memuru Akçay Belediyesi - Edremit / BALIKESİR

Cevap

1-İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe göre; İşyeri açma ve çalışma ruhsatı; yetkili idareler tarafından bu Yönetmelik kapsamındaki işyerlerinin açılıp faaliyet göstermesi için verilen izindir. İşyeri ruhsatları yetkili idarelerin en üst amiri (Belediyelerde belediye başkanı, il özel idarelerin-de vali) veya görevlendireceği yetkili tarafından bu Yönetmelikte öngörülen sürede imzalanacaktır; ruhsat için ayrıca, meclis veya encümen tarafından bir karar alınmayacaktır. Ruhsat, Ö...