UZMAN ERBAŞIN BELEDİYEYE AÇIKTAN ATANMASI

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ FİLYOS BELEDİYESİ 13 MAYIS 2014 SALI

Soru

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92. maddesinin 2. fıkrasında; “Bu Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın ni-teliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.” denilmektedir.

3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa göre uzman çavuş olarak görev yapmakta iken, kendi istekleri ile görevlerinden ayrılan 2 kişi belediyemize açıktan atanmak için müracaat etmiştir. Bu iki kişiden bi-rinin hizmet süresi iki yıl, diğerinin on yıldır.

Açıktan memur olarak atanmak için Belediyemize müracaat eden 2 (iki) kişiyi, 3269 sayılı Kanun gereği ve 657 sayılı Kanunun 92. maddesi uyarınca, memur olarak açıktan atayabilmemiz için hangi yolu izleyeceğimizin ve atama işlemlerinde hizmet süresinin ne kadar olduğunun bildirilmesini arz ederim.

Adnan KÖKTÜRK, Mali Hizmetler Müdürü Filyos Belediyesi - Çaycuma / ZONGULDAK

Cevap

28 Temmuz 2009 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 1 Seri No’lu Kamu Personeli Genel Tebli-ğinde; 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa tabi uzman erbaş olarak en az iki yıl süreyle çalışmış olmak şartıyla, sağlık niteliklerini kaybetmeleri veya 45 yaşına girmiş olmaları sebebiyle görev süreleri sona erenler ile kendi istekleriyle sözleşmelerini feshetmiş olanlardan, kamu kurum ve kuruluşlarında Devlet memuru olarak istihdam edilmek isteyenlerin, atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvur...