İHALE KOMİSYONLARINA GÖREVLENDİRMELER

İHALE İŞLEMLERİ ZONGULDAK BELEDİYESİ 11 HAZİRAN 2014 ÇARŞAMBA

Soru

Yaklaşık üç yıldır destek hizmetleri müdürlüğünde görev yapmaktayım. Müdürlüğümüz olarak diğer birimler tarafından hazırlanmış olan ihale işlem dosyalarını EKAP üzerinden kayıtlarını yapmak, ilana çıkmak, ihale komisyonu sonrasında ihale kararlarını tanzim etmek, vb. gibi en son olarak sonuç bildirimi yaparak dosyayı ihaleyi yapan ilgili harcama birimine göndererek işlemi tamamladık.

Hocam, ihaleyi yapan birimde eleman olmasına rağmen bizleri de (yanımda başka bir arkadaş daha var) ihale komisyonunda görevlendirme yapmak istiyorlar. Ben ve arkadaşım ihale komisyon üyesi olmak istemiyoruz. Böyle bir hakkımız var mı? Bu konuda yine ısrar edilirse ne yapmamız gerekir?

Mustafa Kemal KALYONCU, Şef Zonguldak Belediyesi - / ZONGULDAK

Cevap

Destek hizmetleri birimine bu tür görevler verilmesinin sakıncası yoktur. İhale komisyonunu oluşturmak (onay vermek) ihale yetkilisinin inisiyatifindedir. Kimleri görevlendireceğine o karar verir. İhale komisyonlarında görev almak memurun (veya diğer görevlilerin) isteğine bırakılmamıştır. Kurum personelinin yazılı olarak verilen görevi reddetmesi söz konusu olmaz; ayrıca bir memura birden fazla görev verilmesinin de sakıncası yoktur.Diğer taraftan, ihale yetkilileri komisyonu oluştururken, 4734...