MEVSİMLİK İŞÇİLERİN GÜVENLİK VE ARŞİV ARAŞTIRMASI

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI BEYKOZ BELEDİYESİ 9 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ

Soru

Merhaba. 02.04.2018 tarihi itibariyle KHK kapsamında temizlik,destek personeli ve güvenlik personellerini Beykoz Belediyesinin iştiraki olan firma üzerinden girişlerini gerçekleştirdik. Geçmişte bu personeller herhangi bir sendikaya da üye değildi.

Sormak istediğim KHK geçişleri olmadan önce 18.07.2017-24.12.2017 tarihleri arasında çalışan sezonluk personellerim vardı. 02.04.2018 tarihi itibariyle KHK kapsamında temizlik, destek personeli ve güvenlik personellerini Beykoz Belediyesinin iştiraki olan firma üzerinden girişlerini gerçekleştirdik. Geçmişte bu personeller herhangi bir sendikaya da üye değildi.

Sormak istediğim KHK geçişleri olmadan önce 18.07.2017-24.12.2017 tarihleri arasında çalışan sezonluk personellerim vardı. Bu personellerin sezon bitimi itibariyle çıkışları yapıldı.

- Bu personellerin tekrar sezonluk olarak çalışmaları söz konusudur. 18.07.2018 tarihinde tekrar işe girişleri nasıl yapılacak.

- Bu personeller 02.04.2018 tarihindeki işe girişi yapılan personeller gibi KHK kapsamında mı güvenlik soruşturması yapılıp işe girişleri yapılacak.

- Belediye ile ayrı bir sezonluk sözleşme yapılıp ayrı bir işyeri tescili yapılıp mı personellerin işe girişleri yapılacaktır.

Taner ÖZDEMİR, İnsan Kaynakları Müdürü Beykoz Belediyesi - Beykoz / İSTANBUL

Cevap

Mevzuatımızda mevsimlik çalıştırılacak işçilerle ilgili güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmasına yönelik bir düzenleme yer almamaktadır. Ancak, Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamu görevinden çıkarılan kişilerin, mahkûmiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetleri alınacağı ve bu kişilerin görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyeceği, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekleri, doğrudan veya dolaylı olarak da görevlendirilemeyecekleri belirtilmiş olduğ...