EK FİYAT FARKI

İHALE İŞLEMLERİ KOCASİNAN BELEDİYESİ 28 MART 2022 PAZARTESİ

Soru

Ben Kocasinan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünde memur çalışmaktayım. Müdürlüğümüz tarafından 05.10.2021 tarihinde mal alım ihalesi (Bank, Piknik Masası) yapıldı. İşin sözleşme tarihi 03.11.2021 işin süresi 60 gündü. Son Teslim tarihi 01.01.2022 Tarihi hafta olduğu için son teslimi 03.01.2022 tarihinde teslimat yapıldı; faturası kesildi ödemesi yapıldı. 4735 sayılı Kamu İhale Kanununun Geçici 5. maddesi uygulamasına ilişkin Esaslar'ın yürürlüğe girmesi nedeniyle Madde 7 (a) bendinde belirtilen İhale Tarihi (Son Teklif Verme Tarihi) ile teslim tarihi arasındaki süre 60 takvim günü ve altında olan mal alımlarında (Kısmen teslim yapılan mal alımlarında sürede teslim edilen kısımlar için ek fiyat farkı hesaplanmaz denmektedir. Bu kapsamda İlgili firmanın bizden yazılı olarak 23.03.2022 tarihinde bizden Fiyat farkı istemektedir. İhale Tarihi 05.10.2022 tarihini dikkate alırsak 89 gün oluyor. Sözleşme tarihini dikkat alırsak 60 gün oluyor bu bağlamda fiyat farkı hesaplanması yapılır mı?

ALİ AYDINAK, İnşaat Teknisyeni Kocasinan Belediyesi - Kocasinan / KAYSERİ

Cevap

Bahsedilen madde (7/a) hükmüne göre, “ihale tarihi” esas alındığından, süre 60 günden çok dahafazla süre haline gelmektedir. Buna göre, fiyat farkı verilmesi gerektiği değerlendirilmektedir.