YİKOB MUHASEBE YETKİLİLERİ “MUHASEBE YETKİLİSİ GÖREVİNE DENK GELEN SAYMAN" KADROSUNA GÖRE ÖZEL HİZMET TAZMİNATI VE MALİ SOSYAL HAKLARINI ALABİLİR Mİ?

BÜTÇE VE MUHASEBE YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI 29 MART 2022 SALI

Soru

5018 sayılı Kanunun ekli cetvelinde yer almayan bir kamu kurumunda şef kadrosunda olup Muhasebe Yetkilisi görevini yürütmekteyim, Ancak Muhasebe Yetkilisi Sertifikası için başvuruda bulundum görev yaptığım kamu kurumu 5018 sayılı Kanuna tabi olmadığı için kapsam dışı bırakıldı. Bu nedenle sertifikam yok, söz konusu 375 sayılı kanun kapsamındaki kanun hükmünde kararnamede belirtildiği gibi "Muhasebe Yetkilisi görevine denk gelen Sayman" kadrosuna göre Özel hizmet tazminatı ve mali sosyal haklarını alabilir miyim?

Mahmut ARAS, Şef Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı - OSMANGAZİ / BURSA

Cevap

3152 Sayılı İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu İle İl Yatırım Ve Hizmetlerine İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanunun “İl yatırım ve hizmetleri” başlıklı 28/A maddesinde, (1) Bakanlıklar ve diğer merkezi idare kuruluşları, illerde her türlü yatırım, yapım, bakım, onarım ve yardım işlerini Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı aracılığıyla yapabilirler. Bu işler karşılığı yapılacak kaynak transferlerinin hangi aşamada ne surette avans veya tahakkuk suretiyle yapılacağı, ihaleye çıkılma...