ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ KADROSUNA ATANMA SONUCUNDA DİĞER MÜDÜRLÜK KADROSUNA ATANMA

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ 18 OCAK 2023 ÇARŞAMBA

Soru

Döşemealtı Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdür Vekili olarak görev yapmaktayım. Bu göreve 08.05.2022 tarihinde görevlendirildim. Öncesinde ise atanmış Zabıta Komiseri olarak 24.06.2009 yılından beri zabıta görevlerini icra etmekteydim.

Benim size sorum ise Belediye Başkanım beni kısa bir süreliğine Zabıta Müdürlüğüne atamamın yapılmasında sıkıntı olmadığı için atama yapmış olsa ben daha sonra şu anki mevcut Muhtarlık İşleri Müdürlüğü görevine asaleten atanmamda sakat bir durum olur muydu? Ayrıca, ben lisans mezunuyum diğer bütün şartlarım tutmaktadır.

Kadir ÇIRA, Muhtarlık İşleri Müdürü V. Döşemealtı Belediyesi - Döşemealtı / ANTALYA

Cevap

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik’in “Zabıta ve itfaiye personeli” başlıklı 20’nci maddesinde, zabıta ve itfaiye personelinin görevde yükselme işlemlerinin, ilgili mevzuat hükümlerine göre yürütüleceği belirtilmiştir.Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin “Kadro ve unvanlar” başlıklı 6 ncı maddesinde, belediye zabıta teşkilatı personel kadro ve unvanlarının, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İ...