ZABITA KOMİSER KADROSUNA ATANMA

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ 19 OCAK 2023 PERŞEMBE

Soru

2014 yılında 4 zabıta komiseri için görevde yükselme sınavı yapıldı. Ve yapılan sınav sonucunda başarı sıralamasına göre 4 zabıta komiseri ataması yapıldı. Bu atamalardan 6 ay sonra 2014 yılında yapılmış olan aynı görevde yükselme sınavında başarılı olan diğer adaylardan tekrar görevde yükselme sınavı yapılmadan 4 zabıta komiseri ataması daha yapıldı. Bu atamalardan iki yıl yedi ay sonra son 4 zabıta komiseri ataması Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 26. maddesine aykırı atama yapıldığından iptal edildi. 2023 Ocak ayı itibarı ile tekrar zabıta komiseri kadrosuna görevde yükselme sınavında başarı göstererek atamam yapıldı. Zabıta amirliği görevde yükselme sınavına katılabilmem için ön lisans mezunu olduğumdan üç yıl komiser olarak görev yapmam gerekiyor.2014 yılında daha önce asaleten yapmış olduğum ve sonrasında iptal edilmiş olan iki yıl yedi aylık süreyi dahil ederek beş ay sonra amirlik sınavına girebilir miyim?

Yalçın AKGÖL , - /

Cevap

Danıştay’ın muhtelif kararlarında kazanılmış hakların ancak hukuka uygun işlemlerden doğması gerektiği belirtilmektedir. Bu nedenle, 2014 yılında yapılan atamanız mevzuat hükümlerine aykırı ise, bu kadroda geçirmiş olduğunuz sürenin, zabıta amirliğine atanabilmek için gerekli olan çalışma süresinden sayılamayacağı değerlendirilmektedir.