BELEDİYE SINIRLARI DIŞINA TAŞIMACILIK YAPAN MİNİBÜS ŞOFÖRLERİNE HARCIRAH ÖDENİP ÖDENEMEYECEĞİ

HARCIRAH ÖDEMELERİ AYVALIPINAR BELEDİYESİ 7 HAZİRAN 2005 SALI

Soru

Sayın hocam;

Belediyemizce;Kasabamıza komşu Eğirdir İlçesinin,Sipahiler Köyü İlköğretim okulu öğrencilerini,Eğirdir ilçesine bağlı Pazarköy Kasabası ilköğretim okuluna taşımacılık yapmaktayız.

Belediyemize ait minibüs ile hergün saat:7.30'da kasabamızdan Sipahiler Köyü'ne gidilip,pazarköy kasabasından da ikindi üzeri saat:16.00'da geri dönülmektedir.

Belediyemize ait minibüsü kullanan şoför tarafından,harcirah talebinde bulunulmaktadır.

Belediyemizin kadrolu(memur)şoföruna görevlendirme yazısı yazılmış, hergün(okulun açık olduğu günlerde) öğrencileri,başka bir ilçenin köyünden alıp,başka bir ilçenin kasabasına taşımaktadır.Taşıma ücretimizi Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden almaktayız.Her iki yer arası(geliş-gidiş) 34 Km.dir.Şoförun yeme-içmesi kendisine aittir.

Belediyemizce İlgili şoföre harcirah ödenip,ödenmiyeceğinin aşağıdaki belediyemizin faksına bildirilmesini arz ederim.

faks:0(246)3554056

ALİ UYSAL, HESAP İŞLERİ MÜDÜRÜ Ayvalıpınar Belediyesi - SÜTÇÜLER / ISPARTA

Cevap

6245 sayılı Harcırah Kanununun değişik 49. maddesinde; “Asli görevleri gereği memuriyet mahalli dışında ve belirli bir görev bölgesi (Merkez veya il kuruluşuna dahil birimlerde il sınırı, bölge şeklinde çalışan birimlerde bölge sınırı) içinde fiilen gezici olarak görev yapan memur ve hizmetlilere gündelik ve (Aşağıda unvanları sayılanlar hariç) yol masrafı ödenmez. Bunlardan, Maliye ve Gümrük Bakanlığınca görev unvanları ile iş ve çalışma özellikleri uygun görülenlere; bu Bakanlıkça vize edilen ...