RESMİ KURUMLARIN SU ÜCRET TARİFESİ

BELEDİYE GELİRLERİ OLTU 4 OCAK 2008 CUMA

Soru

İlçemizde bulunan resmi kurumlardan TCK şube müdürlüğü ile su ücretleri ve tarifeleri konusunda ayrılığa düşmekteyiz. 2005 mali yılı Bütçe Kanununun 37 nci maddesi (f) bendinde yer alan "Belediyeler ile büyükşehir belediyelerince kamu kurum ve kuruluşlarına uygulanacak su tarife bedelleri, özel işyerlerine uygulanan en düşük tarife bedelini aşamaz" ifadesi ile su satış tarifemizi 2005 yılında bu fıkraya göre uyguladık.

2006-2007 mali yılları Bütçe Kanunlarında bu ifadenin olmaması ve bu yılları bağlamayacağı ile 2006 ve 2007 yıllarına ait resmi kurumlara uygulanan su tarifelerimizi uyguladık. İlçemizde bulunan TCK şube şefliği ve bağlı olduğu bölge müdürlüğü tarifelerde 2005 yılı Bütçe Kanununun 37 nci maddesi (f) bendi gereğince su faturalarının işyerlerine uygulanan tarifeden uygulanmasını yoksa faturaların ödenemeyeceğini bildirdi.

2005 yılı Bütçe Kanununun 37 nci maddesi (f) bendinin sonraki yıllarda uygulanıp uygulanmayacağı konusunda aydınlatıcı bilgilerinizi bekleriz.

H. Murat YÜCE, Su Kan. İşleri Müdürü Oltu - Oltu / ERZURUM

Cevap

Bütçe kanunları yıllıktır. 2005 yılı Bütçe Kanununun bahsi geçen maddesinin bundan sonraki yıllarda da geçerli olması mümkün değildir. Dolayısıyla yaptığınız uygulama doğrudur. Su faturalarının ödenmemesi halinde yasal haklarınızı kullanmak suretiyle tahsil edebilirsiniz.