LİSE MEZUNU 1. DERECEYE YÜKSELEBİLİR Mİ

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR İL ÖZEL İDARESİ 3 HAZİRAN 2008 SALI

Soru

Lise mezunu 3 derecelik bütçe müdürlüğü kadrosunda asaleten görev yapmakta iken idaremizce Kasım 2006 tarihinde norm kadro çerçevesinde yapılan atamalarda oluşturulan birim müdürlüklerine 5 asil 3 te vekaleten atama yapıldı. 2 asil müdürlük kadrosu donduruldu.1995 yılından beri il özel idaresinde değişik birimlerde asaleten müdür olarak çalışmaktayım.

Birim müdürü olarak atanan lise mezunu birim müdürleri 1.dereceden maaş almaktadırlar. Şu anda 3/3 derece kademede bulunmaktayım. İl genel meclisince kadro derecem 1.dereye yükseltilemez mi?

SAİT ERCAN, BÜTÇE MÜDÜRÜ İL ÖZEL İDARESİ - MERKEZ / ŞIRNAK

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. maddesinin ortak hükümler bölümünün A bendinde; öğrenim durumlarına göre liseyi bitirenlerin yükselebileceği derece ve kademe 3. derecenin son kademesi olarak belirlenmiştir. Aynı Kanunun 37. maddesinde ise; bu Kanun hükümlerine göre öğrenim durumları, hizmet sınıfları ve görev unvanları itibariyle azami yükselebilecekleri derecelerin dördüncü kademesinden aylık almaya hak kazanan ve son altı yıllık sicil notu ortalaması doksan veya daha yukarı olanlarda...