BELEDİYE BAŞKANININ ÖDENEK FARKLARI

BELEDİYE BAŞKANLARI LAPSEKİ BELEDİYESİ 2 KASIM 2009 PAZARTESİ

Soru

2004 -2009 yılları arasında belediye başkanlığı sırasında doktora diploması alan ve bunu beyan etmemesinden kaynaklanan belediye başkanının mağduriyetinin giderilmesi amacıyla kazanılmış hak ve emeklilik müktesebi dereceleriyle ek göstergelerdeki eksiklik düzeltilmiş ek gösterge fark bordrosu hazırlanarak SGK’na (Devletçe verilen emekli keseneği) belediyece yatırılmıştır.

Adı geçen yıllar arasında ilçemizin nüfusu 8.900 iken belediye başkanına 70.000 katsayı karşılığı, ilçemiz nüfusu 10.700 olduktan sonra da 80.000 katsayı karşılığı maaş ödemesi yapılmıştır.

Bu eski belediye başkanı mağduriyetinin hala devam ettiğini, yukarıdaki mağdur olduğu dönemdeki alması gereken maaş farkını da talep etmektedir. Bu farkın ödenmesi mümkün müdür?

Kamil DOĞANAY, Memur Lapseki Belediyesi - LAPSEKİ / ÇANAKKALE

Cevap

Belediye başkanının doktoradan kaynaklanan gösterge ve ek gösterge farklarının hesaplanarak Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırıldığını belirtmişsiniz. Yine başkanın nüfus artışından sonraki katsayı farkından kaynaklanan ödenek farklarının da ödendiğini sorunuzda açıklamışsınız. Bu farkı aldığına göre nüfus artışının dışında (sosyal durumu hariç) belediye başkanının da ödeneği artmayacağından maaş farkı talep etmesi mümkün değildir.