DİĞER GÖREVE ATAMA VE VEKÂLET

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR KUŞALANI BELEDİYESİ 20 KASIM 2008 PERŞEMBE

Soru

Ben Kuşalanı Belediyesinde 04.11.1997 tarihinde Başkâtip olarak göreve başladım. Göreve başladığım sırada Anadolu Ticaret Meslek Lisesi mezunuydum. 12 derecenin 2. kademesinden göreve başlatıldım. 2007 yılında Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldum. Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik esasları çerçevesinde başkâtiplik kadrosunun karşılığı olmadığından kadrom meclis kararı ile donduruldu. Gerekli olan intibak işlemleri yaptırdım. 2007 yılı sonunda şef kadrosuna asaleten yazı işleri müdürlüğü kadrosuna ise vekâleten atandım.

1- Şef kadrosuna yapılan atamam doğrumudur? Hatalı yapılmış olması durumunda atamam iptal edilirse başkâtiplik kadrosunu tekrar kullanabilir miyim?

2- Yazı İşleri Müdürlüğünü vekâleten yürütmemden dolayı tüm mali haklarından faydalanabilir miyim?

Asuman ŞAHUTOĞLU, Yazı İşleri Müdür V. KUŞALANI BELEDİYESİ - SAMANDAĞ / HATAY

Cevap

1- Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesi ile geçici 4 ve 5 inci maddeleri uyarınca mevcutta dolu olan ancak Ek – 4 Kadro Kütüklerinden (I) sayılı Memur Kadro Kütüğünde ya da norm kadro standartları cetvellerinde kendi alt gruplarında yer verilmeyen kadro unvanlarından dolu olanlar dondurulmuştur. Başkatip kadroları da bu kadrolardandır. Bu kadroyu işgal eden personel görevde yükselme veya kendi isteği ile görevd...