ÖZELLEŞTİRME İDARESİNDEN GELEN MEMURUN ÖZLÜK HAKLARI

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR AĞAÇLI BELEDİYESİ 19 AĞUSTOS 2010 PERŞEMBE

Soru

Özelleştirme İdaresi Başkanlığına bağlı Yaprak Tütün İşletmelerinde memur olarak çalışan kişi kendi isteği ile Belediye Başkanlığımıza bir dilekçe ile başvuruda bulunarak Belediyeye geçmek istemiştir. Gerekli izin ve işlemler yapılarak ataması yapılmıştır. Özelleştirme İdaresi Başkanlığındaki özlük hakları ve diğer tazminatlar belediyemiz tarafından verilen özlük haklarından fazladır. Bu memur arkadaşımıza Özelleştirme İdaresi Başkanlığından aldığı özlük haklarını mı vereceğiz, yoksa normal belediye çalışanlarına ödediğimiz özlük hakları kadar mı vereceğiz?

Şükrü GÜNEŞ, Mali Hizmetler Müdürü AĞAÇLI BELEDİYESİ - KULP / DİYARBAKIR

Cevap

Sorunuzda bahsi geçen memur, Yaprak Tütün İşletmelerinden istihdam fazlası olarak ve Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile belediyenize gönderilmiş ise, özlük hakları yönünden 4046 sayılı Kanununun 22.maddesine tabidir. Ancak kendi isteği ile naklen atama suretiyle belediyenizde göreve başlamış ise özlük hakları yönünden 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabidir.