VARİSLER İÇİN RUHSAT İNTİBAKI

İŞYERİ AÇMA GÜNGÖREN BELEDİYESİ 8 KASIM 2010 PAZARTESİ

Soru

işyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları yönrtmrliğinin Madde -*8 İşyeri sahibinin ölümü halinde, yeni ruhsat düzenlenmeksizin kanunî mirasçıları adına eski ruhsatın intibakı yapılır.

Süresi içinde müracaat yapılmadığının yetkili idarelerce tespiti durumunda tespit tarihinden itibaren onbeş günlük süre verilir. Bu süre sonunda ruhsat yenilenmediği veya intibak yaptırılmadığı hallerde ruhsat iptal edilir.DENMEKTEDİR

Buna göre:

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliğinin 8. Maddesine göre 2004 Yılında vefat eden Ruhsat sahibinin geriye bıraktığı Ruhsatlı işyerine ait Ruhsatın 2010 Yılında Yetkili idareye (Vefat eden kişinin Çocukları) başvuruda bulunarak Babaları adına kayıtlı bulunan Eski Ruhsatın intibak işlemini yaptırabilirlermi ? yoksa Eski Ruhsat iptalmi? olur.

Bilal ÖZGEDİK, Ruhsat Memuru Güngören Belediyesi - Güngören / İSTANBUL

Cevap

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin “İşletmecinin değişmesi ve işyerinin nakli” başlıklı 8. Maddesi hükmünde;; “ ….İşyeri sahibinin ölümü halinde, yeni ruhsat düzenlenmeksizin kanunî mirasçıları adına eski ruhsatın intibakı yapılır. Ruhsatın yenilenmesi veya intibakı gereken hallerde yetkili idareye en geç üç ay içinde müracaat edilmesi zorunludur. Bu süre mirasçılar için altı ay olarak uygulanır. Süresi içinde müracaat yapılmadığının yetkili idarelerce tespiti durumunda tes...