Hayrettin GÜNGÖR'ün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilmesi
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Mahalli İdareler Genel seçimsonuçlarına göreKahramanmaraş..

1- 15 Ocak 2020 Tarihli ve 31009 Sayılı Resmi Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

2- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1947)Yayımlanmıştır.

3- 30 Aralık 2019 Tarihli ve 30994 Sayılı Resmi Gazete'de " Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 5) " Yayımlanmıştır. Tebliğ ile 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi ile Bakanlığımıza tanınan yetkiye istinaden, halen yıllık %19 olarak uygulanmakta olan tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %15 olarak belirlenmiştir.

4- 31 Aralık 2019 Tarihli ve 30995 Sayılı Resmi Gazete'de " 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 nci Maddesine Göre 2020 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ  " Yayımlanmıştır. Tebliği ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 . maddesi uyarınca 1/1/2020 ile 31/12/2020 tarihleri arasında uygulanacak idari para cezası miktarları  belirlenmiştir.

Antalya, Kemer Göynük Mirada Del Mar Hotel’de düzenlenen eğitim semineri

Derneğimizce 24-28 Nisan 2013 tarihleri arasında Antalya/Kemer Göynük Mirada Del Mar Hotel’de düzenlenen eğitim seminerinde;

1.GÜN :
24.04.2013 Çarşamba günün saat 12.00’de otele giriş yapılarak konaklama işlemleri gerçekleştirilmiştir.
Öğle Yemeğini müteakip saat 14:30’da eğitim programının açılışı yapılarak saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesine müteakip Dernek Başkanı Recep DEMİR ve Kontrolörler Başkanı Kadir ÇELİK  tarafından açılış konuşması yapılmıştır.
Saat 15:00’de İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkanı Kadir ÇELİK tarafından “Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması, 3628 sayılı Kanun kapsamına giren suçlar ve yargılama usulü” konularında katılımcılara eğitim verilmiş katılımcıların bu konudaki soruları cevaplandırılmış ve konulara açıklık getirilmiştir.
2.GÜN :
25.04.2013 tarihinde saat 09.30’da başlayan eğitim programında öğleden önce ve öğleden sonra saat 15: 30’a kadar Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Nihat YILDIZ tarafından “4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Mal alımı, Hizmet alımı, Yapım İşleri, Danışmanlık Hizmet Alımları Uygulama Yönetmelikleri” konularında katılımcılara ihale usulleri de örneklendirilerek eğitim verilmiş katılımcıların bu konudaki soruları cevaplandırılmış ve konulara açıklık getirilmiştir.
Saat 15:30’dan sonra İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep DEMİR tarafından, “Kabahatler Kanunu,1608 sayılı Kanun ve diğer idari para cezalarının uygulanması” konularında katılımcılara eğitim verilmiş katılımcıların bu konudaki soruları cevaplandırılmış ve konulara açıklık getirilmiştir.
3.GÜN :
26.04.2013 tarihinde saat 09.30’da başlayan eğitim programında öğleden önce; İçişleri Bakanlığı İçdenetim Birim Başkanı Tahir TEKİN tarafından, “İl Özel İdareleri ve Belediyelerde; Harcama ve muhasebe yetkilileri ile gerçekleştirme görevlilerinin görev ve sorumlulukları, kamu zararlarının tespit ve tahsil yöntemleri, harcama sürecinde yer alan görevlilerin kamu zararında sorumlulukları.” konularında katılımcılara eğitim verilmiş katılımcıların bu konudaki soruları cevaplandırılmış ve konulara açıklık getirilmiştir.
Öğleden sonra saat 14.00’de başlayan eğitimde, İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep DEMİR tarafından, “Belediyeler ve İl Özel İdarelerinde; sıhhi, gayri sıhhi müesseselere ve umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının verilmesi, denetlenmesi ile ilgili iş ve işlemler” hakkında eğitim verilmiştir,anlatılan konularda katılımcıların soruları cevaplandırılmıştır ve konulara açıklık getirilmiştir.
4.GÜN :
27.04.2013 tarihinde saat 09:30’da başlayan Eğitim Programında öğleden önce Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri  Adem CEYLAN tarafından, “- 6360 sayılı Kanunda yer alan düzenlemeler ile tüzel kişiliği ilk mahalli idareler seçiminde sona erecek il özel idareleri ve belediyeler ile ilgili Olarak Kanun Kapsamında yapılması ilgili idarelerce yapılması gereken iş ve işlemler.” konularında eğitim verilmiş, katılımcıların soruları cevaplandırılmış ve belirtilen konulara açıklık getirilmiştir.
Öğleden sonra saat 14. 00’de başlayan eğitimde, Ankara İl özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı  İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Sebaattin KARAKAYA tarafından, “ Mahalli idareler personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği, Mahalli idarelerde sözleşmeli personel ve geçici işçi istihdamı ve mahalli idareler memurlarının disiplin iş ve işlemleri.” hakkında eğitim verilmiş, katılımcıların soruları cevaplandırılarak, konulara açıklık getirilmiştir.
5.GÜN :
28.04.2013’de saat 12.00’da katılımcıların otelden ayrılması ile eğitim programımız son bulmuştur.
Eğitim Programı süresince eğitim saatleri dışında katılımcılarla eğitimde görevli İçişleri Bakanlığı Kontrolörleri katılımcıların özel veya programa dahil konulardaki sorunları ile ilgili sorularına cevap verilmiş eğitimde amaçlanan azami fayda sağlanmıştır.
Katılımcılar eğitimin konusunda uzman olan meslek grubunun derneği tarafından verilmesi ve bundan sağladıkları fayda konusunda memnuniyetlerini dile getirmiş Derneğimizce bu tür seminerlerin yılda en az 2 (iki) kez düzenlenmesi hususunu da dile getirmişlerdir.