Hayrettin GÜNGÖR'ün Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeliğine atanması
Sevgili Meslektaşımız, Belediyeler Birliği Genel SekreteriHayrettin GÜNGÖR,Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları Üyeliklerine Yapılan Atamalar..

1-15 Ocak 2019 Tarihli ve 30656 Sayılı Resmî Gazete'de " Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 1)" yayımlanmıştır.

2-Hazine ve Maliye Bakanlığınca 10.01.2019 tarihli 2019 Yılı Ocak Ayı Mahalli İdare Sözleşmeli Personeli Ücretleri Hakkında Genelge yayımlanmıştır.

3-10 Ocak 2019 Tarihli ve 30651 Sayılı Resmî Gazete'de " Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (No: 2019-1)" yayımlanmıştır.

4- 31 Aralık 2018 Tarihli ve 30642 Sayılı Resmî Gazete - 3. Mükerrer'de yayımlanan " Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 51)" ile 1/1/2019 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları tespit edilmiştir.

5- 30 Kasım 2018 Tarihli ve 30611 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan " Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 503)"  ile 2018 yılı için  yeniden değerleme oranı  % 23,73 (yirmiüç virgül yetmişüç) olarak tespit edilmiştir.

6- 6 Eylül 2018 Tarihli ve 30527 Sayılı Resmî Gazete'de "  Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No: 3)" yayımlanmıştır. Tecil faizi oranı bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yıllık %22 olarak belirlenmiştir.

7- 6 Haziran 2018 Tarihli ve 30443 Sayılı Resmî Gazete'de " Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

8-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de  memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği yayımlanmıştır.

Sorularınızı cevaplandırıyoruz

ÖNEMLİ !
1- Soru-Cevap Platformunda tüm sorularınızı Derneğimize sorabilirsiniz.

2- Derneğimizin "www.kontder.org.tr/" İnternet adresi üzerinki soru cevap platformundaki soru gönderme kısmı üzerinden gönderilen sorulardan, öncelikle DERGİ ABONELERİMİZİN SORULARINA  cevap verilmektedir.  Email veya faks ile gönderilen sorulara cevap verilmemektedir. Verilen cevaplarda, Dergimiz'de yayınlanmaktadır. Gerekli görülenler internet sayfamızda  Soru cevap Platformunda da yayınlanmaktadır. Soru Cevap Platformundaki SORU VE CEVAPLARI SADECE ABONELERİMİZİN GÖRMESİNE İZİN VERİLMEKTEDİR.

3- Soru-Cevap Platformunda yer alan soru ve cevapları herhangi bir şekilde kopyalanamaz, başka yere taşınamaz, alıntı yapılamaz, internet üzerinde veya her ne suretle olursa olsun yayınlanamaz ve kullanılamaz.

4- Soru gönderme platformu üzerinden gönderilen ve gerçeği yansıtmayan kimlik bilgileri ile soruların içeriğinden Derneğimiz ve Yayın Kurulumuz sorumlu değildir. Bu sorumluluk tamamen soruyu gönderene aittir.

5- Derneğimiz bir şikayet mercii olmadığı için yerel yönetimleri şikayet tarzında ki sorular cevaplandırılmamaktadır. Derneğimiz yerel yönetim karar organı üyeleri ile çalışanlarına; rehberlik ve yol göstermek amacıyla herhangi bir karşılık beklenmeksizin soruları cevaplandırılma hizmeti verilmektedir.

6- Derneğimizin portalında sorulara verilen cevaplar ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda ilgili soruyu cevaplandıranın görüşü ve kanaatini içermektedir. Resmi bir niteliği bulunmamaktadır.

7- Derneğimizce yukarıda belirtilen hizmetler karşılıksız verilmektedir.

8- "www.kontder.org.tr/" İnternet adresinin soru gönderme platformu üzerinden gönderilen sorular imkanlar ölçüsünde cevaplandırılmaktadır. Derneğimizin gönderilen tüm soruları cevaplandırmak gibi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır.

9- Derneğimizin portalı üzerinden gönderilecek olan soruların yazım kurallarına uygun olarak yazılarak gönderilmesi gerekmektedir. Anlam bozukluğu olan sorular gönderilmemelidir. Bu tür sorulara cevap verilmemektedir.

10- Sorulara verilen cevaplar ilgili mevzuaatta daha sonra değişiklikler olabileceği dikkate alınarak, cevap tarihi itibariyle değerlendirilmelidir.

11- Sorulara verilen cevaplar, cevaplandıranın kendi görüşü ve değerlendirmesidir. Buna istinaden idari ve mali sorumluluk gerektiren iş ve işlemlerin yapılması durumunda idarelerin kendi sorumluluğu altındadır. Cevaplar ile ilgili “ derneğimiz" ve soruyu cevaplandıran hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.