Saim İLÇİOĞLU nun Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne atanması
Sevgili eski meslektalımız Saim İLÇİOĞLU Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır...

1-13 Ocak 2018 Tarihli ve 30300 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 41 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği'yle   memuriyet mahalli tanımına ilişkin olarak uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla, 27/11/2014 tarihli ve 29188 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Harcırah Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 39)’nde yapılan açıklamalara ilave olarak hazırlanmıştır.

2- Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 10/01/2018 tarihli ve 376 sayılı Genelgesiyle 1/1/2018–30/06/2018 döneminde geçerli olmak üzere; Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları belirlenmiştir.

3- 1 Ocak 2018 Tarihli ve 30288 Sayılı Resmî Gazete'de " Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar" yayımlanmıştır.

4-29 Aralık 2017 Tarihli ve 30285 sayılı Resmî Gazete-Mükerrer'de "  Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 50)" yayımlanmıştır. Tebliğ ile  1/1/2018 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarlarının tespit edilmiştir.

5- 11 Kasım 2017  Tarihli ve 30237 sayılı Resmî Gazete'de  yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 484 ile yeniden değerleme oranı 2017 yılı için % 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edilmiştir.

Sorularınızı cevaplandırıyoruz

ÖNEMLİ !
1- Soru-Cevap Platformunda tüm sorularınızı Derneğimize sorabilirsiniz.

2- Derneğimizin "www.kontder.org.tr/" İnternet adresi üzerinki soru cevap platformundaki soru gönderme kısmı üzerinden gönderilen sorulardan, öncelikle DERGİ ABONELERİMİZİN SORULARINA  cevap verilmektedir.  Email veya faks ile gönderilen sorulara cevap verilmemektedir. Verilen cevaplarda, Dergimiz'de yayınlanmaktadır. Gerekli görülenler internet sayfamızda  Soru cevap Platformunda da yayınlanmaktadır. Soru Cevap Platformundaki SORU VE CEVAPLARI SADECE ABONELERİMİZİN GÖRMESİNE İZİN VERİLMEKTEDİR.

3- Soru-Cevap Platformunda yer alan soru ve cevapları herhangi bir şekilde kopyalanamaz, başka yere taşınamaz, alıntı yapılamaz, internet üzerinde veya her ne suretle olursa olsun yayınlanamaz ve kullanılamaz.

4- Soru gönderme platformu üzerinden gönderilen ve gerçeği yansıtmayan kimlik bilgileri ile soruların içeriğinden Derneğimiz ve Yayın Kurulumuz sorumlu değildir. Bu sorumluluk tamamen soruyu gönderene aittir.

5- Derneğimiz bir şikayet mercii olmadığı için yerel yönetimleri şikayet tarzında ki sorular cevaplandırılmamaktadır. Derneğimiz yerel yönetim karar organı üyeleri ile çalışanlarına; rehberlik ve yol göstermek amacıyla herhangi bir karşılık beklenmeksizin soruları cevaplandırılma hizmeti verilmektedir.

6- Derneğimizin portalında sorulara verilen cevaplar ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda ilgili soruyu cevaplandıranın görüşü ve kanaatini içermektedir. Resmi bir niteliği bulunmamaktadır.

7- Derneğimizce yukarıda belirtilen hizmetler karşılıksız verilmektedir.

8- "www.kontder.org.tr/" İnternet adresinin soru gönderme platformu üzerinden gönderilen sorular imkanlar ölçüsünde cevaplandırılmaktadır. Derneğimizin gönderilen tüm soruları cevaplandırmak gibi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır.

9- Derneğimizin portalı üzerinden gönderilecek olan soruların yazım kurallarına uygun olarak yazılarak gönderilmesi gerekmektedir. Anlam bozukluğu olan sorular gönderilmemelidir. Bu tür sorulara cevap verilmemektedir.

10- Sorulara verilen cevaplar ilgili mevzuaatta daha sonra değişiklikler olabileceği dikkate alınarak, cevap tarihi itibariyle değerlendirilmelidir.

11- Sorulara verilen cevaplar, cevaplandıranın kendi görüşü ve değerlendirmesidir. Buna istinaden idari ve mali sorumluluk gerektiren iş ve işlemlerin yapılması durumunda idarelerin kendi sorumluluğu altındadır. Cevaplar ile ilgili “ derneğimiz" ve soruyu cevaplandıran hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.