KADEME İLERLEMESİ, İZİNLİ OLUNDUĞUNDA ÖĞLE YEMEĞİ

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR GÖNEN BELEDİYESİ 14 MART 2011 PAZARTESİ

Soru

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 64 ncü maddesinde yapılan en son değişikliğe göre, son sekiz yıl içerisinde herhangi disiplin cezası almayan memurlara aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi yapılır denilmektedir. Bu uygulamadan kurumumuzda çalışan memurların hemen hemen hepsine bir kademe uygulaması verilecek mi? (tabi disiplin suçu almayanlara) Ayrıca, kurumumuzda açıktan atanma ile göreve başlayan memurlar var, bunlara da diğer kurumda geçen hizmet süreleri dikkate alınmak sureti ile bir kademe uygulanması yapılır mı?

Yine 657 sayılı Kanunun 104 ncü maddesinin (e) bendinde, yıllık izin ve mazeret izinleri sırasında mali ve sosyal yardımlara dokunulmaz denilmektedir? Burada memurlara verilen öğle yemeği izinlerde de verilmeye devam edilebilir mi?

Birol KALAYCI, İnsan Kaynakları ve Eğitimi Müdürü Gönen Belediyesi - GÖNEN / BALIKESİR

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun (6111 sayılı Kanunla değişik) 64 ncü maddesi hükmü gereğince, son sekiz yıl içerisinde herhangi disiplin cezası almayan memurlara aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere açıktan atanan memurlar da dahil tüm memurlara bir kademe ilerlemesi yapılmasının gerektiği düşünülmektedir. Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinde “Yiyecek yardımı yemek verme şeklinde yapılır. Bu yardım karşılığında nakten bir ödemede bulunulma...