4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNU UYGULAMALARI

İHALE İŞLEMLERİ AKSU BELEDİYESİ 22 NİSAN 2011 CUMA

Soru

1- 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 21/a-b-c-f maddesince yapılan ihalelerde başvuru mektubu aranacak mı?

2- Mali müşavir onaylı belgelerde, TÜRMOB kaşesi aranacak mı?

3- Yüklenici firmanın % 85 şirket hissesine sahip ortağının ölmesi halinde şirket yükümlülüğü değişir mi?

4- Personele dayalı hizmet alımlarında giyimin idare tarafından verileceğini belirterek giyimi fiyata dahil etmeden ihaleye çıkabilir miyiz?

5- İhalede 2 tulum, bir çift çizme 2 adet tişört, bir çift ayakkabıdan oluşan takıma 2,00 TL (2 lira) fiyat vermişse ve bu verdikleri fiyatı belgelendirebiliyorsa günümüzde 150 TL ye alınabilen giysiyi 2,00 lira gibi hayali bir rakamla belgelendirebildiğinde bizim bunu böyle kabul etmemiz gerekir mi? Yoksa günümüz şartlarına göre de belgelendirmiş olduğu giysi ücretlerini sorgulayabilir miyiz?

Yüksel DEMİREL, Mali Hizmetler Personeli Aksu Belediyesi - AKSU / ANTALYA

Cevap

1-Uygulama Yönetmelikleri eki standart formlar arasında yer alan başvuru mektuplarında belli istekliler arasında ihale usulünde ön yeterlik/pazarlık usulünde yeterlik başvuru mektubu formu ibaresi yer almaktadır. Bu ibareden başvuru mektubunun belli istekliler arasında ihale usulünde ön yeterlik başvurusunda, pazarlık usulü ihalede yeterlik başvurusunda isteneceği anlaşılmaktadır. Örneğin, 4734 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin (B), (C), (F) bendine göre Pazarlık Usulü İle İhale Edilen Mal Alıml...