KADRO DEĞİŞİKLİĞİ, KURS BİTİRME BELGESİNİN GEÇERLİLİĞİ

BELEDİYE BAŞKANLARI EDİRNE BELEDİYESİ 7 MAYIS 2011 CUMARTESİ

Soru

1- Belediye meclis kararıyla üniversiteden bilgisayar kurs bitirme belgesi alan memur unvanlı personelin kadro unvanını veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni kadrolarıyla değiştirebilir miyiz?

2- Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin görevde yükselme sınavına tabi olarak atanacaklarda aranacak özel şartlar başlıklı 7 nci maddesinin (ı) bendinin 2 inci fıkrasında "Veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile bilgisayar işletmeni kadrolarına atanabilmek için ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca veya bu Bakanlıkça izin verilen özel bilgisayar kurslarından belge almış olmak veya bitirdiği okulun ders müfredatında en az iki dönem bilgisayarla ilgili ders aldığını belgelemek," denmektedir.

Üniversitelerden alınmış olan Bilgisayar Kurs Bitirme Belgeleri, Milli Eğitim Bakanlığınca verilen Bilgisayar Kurs Belgeleri ile eş değerde sayılabilir mi?

Yusuf TUNCAY, Memur Edirne Belediyesi - Merkez / RİZE

Cevap

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin kadro değişikliği başlıklı 11 inci maddesinin 1 inci fıkrasında, boş memur kadrolarında sınıf, unvan, derece değişikliği ve boş memur kadrolarının iptali ile dolu kadrolarda derece değişikliğinin meclis kararıyla yapılacağı belirtilmektedir. Yönetmelik bütünü ile değerlendirildiğinde dolu memur kadrolarına derece değişikliği dışında dokunmanın mümkün olmadığı, boş kadrolarda ise norm ka...