İTFAİYE TEŞKİLATINDA GÖREVLENDİRİLEN PERSONELE GİYİM YARDIMI YAPILMASI

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI BALIKESİR BELEDİYESİ 27 OCAK 2011 PERŞEMBE

Soru

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 6. maddesinde “Resmî elbise (üniforma) giymek zorunda olanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tâbidirler.”, 2. maddesinde “Bu Yönetmelik, genel ve katma bütçeli kurumlar, mahallî idareler, döner sermayeli kuruluşlar ve kamu iktisadî teşebbüsleri ile bunların iştirakleri ve müesseselerinde çalışan her sınıf ve derecedeki memurlar, sözleşmeli ve geçici görevle çalışan personel ile işçilerin kılık ve kıyafetlerinin düzenlenmesine ilişkin esasları kapsar.” denilmektedir ve 5. maddesinde de, 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar belirtilmiştir. Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 35. maddesinde ise “ İtfaiye personeli resmi kıyafet giymekle yükümlüdür. Personelin resmi kıyafet giderleri; yazlık, kışlık, harici elbise ve kişisel koruyucu teçhizat da dahil olmak üzere ihtiyaca ve günün şartlarına göre 657 sayılı Kanunun 211 inci maddesi esas alınarak belediye tarafından karşılanır. Yazlık ve kışlık elbise her yıl, tören elbisesi ise iki yılda bir verilir. İtfaiye personelinin kıyafeti ve rütbe işaretleri, ekte yer alan Örnek-6’da gösterilmiştir.” denilmektedir.

GİH sınıfındaki V.H.K.İ. unvanındaki memurun farklı bir görevlendirmesi olmaksızın Belediye itfaiye teşkilatında çalıştırılması halinde üniforma mı yoksa takım elbise mi giymesi gerektiği konusunda bilgi almak istiyorum.

Önder SELÇUK, V.H.K.İ. BALIKESİR BELEDİYESİ - MERKEZ / BALIKESİR

Cevap

Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 8. inci maddesinde, “Belediye itfaiye teşkilatı personel kadro ve unvanları, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslara göre; daire başkanı, itfaiye müdürü, itfaiye şube müdürü, itfaiye amiri, itfaiye çavuşu ve itfaiye eri kadroları ile diğer kadrolardan oluşur” denilmektedir.Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinde ise “belediye itfaiye yangın personeli”nin kimler olduğu belirtilmiştir. B...