İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI

İŞYERİ AÇMA ESKİL BELEDİYESİ 12 ŞUBAT 2013 SALI

Soru

1-Kapasite raporu alınması bütün GSM’ler için şart mıdır?

2-Karayolu kenarındaki bütün işyerleri için yol geçiş izin belgesi almak zorunlu mudur?

3-Petrol istasyonları için bayilik sözleşmesi ve TSE belgesi isteniyor. İstasyon sahibi bayilik sözleş-mesi yapması ve TSE belgesi alması için ruhsat alınması gerektiğini belirtiyor. Bayilik sözleşmesi ve TSE belgesi alınmadan ruhsat verebilir miyiz veya bu konuda taahhütname alınarak verilebilir mi?

4-Tapuda tarla görünen ve üzerinde 2001 yılında elektrik abonesi ticarethane/yazıhane olarak ve-rilmiş olan işyerine ruhsat verebilir miyiz?

5-Bilardo salonu için Spor İl Müdürlüğünden, muayenehane için Sağlık İl Müdürlüğünden belge al-madan ruhsat verebilir miyiz?

Mehmet DİNLER, Zabıta Amir Vekili Eskil Belediyesi - Eskil / AKSARAY

Cevap

1- Oda Muamelat Yönetmeliğinin 41. maddesinde; “Kapasite raporları; tezgâh, cihaz, makine gibi muharrik kuvvet kullanarak hammadde, yarı ve tam mamulleri, özellik, içerik, bileşim veya şeklini kıs-men veya tamamen değiştirmek amacıyla işleyerek, seri halde veya standart olarak yeni bir ürün üre-ten işyerleri ile yer altı kaynaklarının çıkarılıp işlendiği yerleri işletenler ve bilişim teknolojisi ile yazılım üretenler için düzenlenir. Kanunun 5. maddesinin 8. fıkrası uyarınca sanayici sayılmayanl...