ZABITA PERSONELİN YAZLIK VE KIŞLIK ELBİSESİ, GİYECEK YARDIMININ ALIMINDA BİRİM FİYATLARININ AŞILMASI

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR SORGUN BELEDİYESİ 7 KASIM 2012 ÇARŞAMBA

Soru

1- Zabıta memurları için yazlık- kışlık ve tören elbisesi adı altında yapılacak yardımların içeriğinde neler olduğunu söyleyebilir misiniz? Yani yazlık - kışlık kıyafet alımında zabıta memurları neler alacak?

2- Birde alınacak giyecek yardımında devletin öngördüğü fiyat listesinin aşılmasında bir sakınca var mıdır? Yani alacağımız eşyaların Belediye Zabıta Yönetmeliğinde belirtildiği üzere kaliteli birinci sınıf üründen olması için verilen birim fiyatlarını biraz aşmamız gerekiyor bu farkı belediyemizin ödemesin-de bir sakınca var mıdır? Yoksa doğacak farkı kendi cebimizden mi ödemeliyiz?

Necati ŞAHBAZ, Zabıta Memuru Sorgun Belediyesi - Sorgun / YOZGAT

Cevap

1- Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 32. maddesinde, “ Belediye zabıta personeline verilecek giyecek yardımı; yazlık, kışlık ve tören elbisesi olmak üzere ihtiyaca ve günün şartlarına göre 657 sayılı Kanunun 211 inci maddesi esas alınarak belediyece karşılanır. Yazlık ve kışlık elbise her yıl, tören elbisesi ise iki yılda bir verilir...” denilmiştir.657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 211. maddesi gereğince verilmesi öngörülen giyecek yardımı ile ilgili hususlarda Memurlara Yapılacak Giyecek Yard...