GRUPLAR ARASI KADRO DEĞİŞİKLİĞİ

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 29 KASIM 2013 CUMA

Soru

1- Yayınlanan yeni Genel Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinden sonra Bakanlı-ğımızca yapılacak Yönetmelikte kurumlara açacakları sınavlarda ihtiyaç duyduğu branşları belirterek unvan değişikliği sınavı açma yetkisi verilmesi mümkün mü bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.

2-V.H.K.İ. olarak görev yapmaktayım. İnşaat Teknikerliğine geçmek istiyorum ancak kurumda boş tekniker kadrosu bulunmadığı boş memur kadrosunun olduğu söyleniyor. Belediye ve özel idarelerde Encümen kararıyla bir Unvan ihtiyaç halinde başka bir unvana dönüştürülebilir mi? Mevcut Bilgisayar İşletmeni, V.H.K.İ., Ambar Memuru veya boş bulunan herhangi bir memur kadrosunun Tekniker Un-vanına dönüştürülebilir mi?

Selim KILINÇKIRAN, V.H.K.İ. İstanbul Büyükşehir Belediyesi - / İSTANBUL

Cevap

1- Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümlerinde yapılan değişikliklere uygun olarak Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin 2 nci fıkrası 07.05.2014 tarihinde “Unvan değişikliği sınavı, Bakanlık tarafından belirlenecek görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Baka...