AÇIKTA BULUNAN VE GÖREVE BAŞLAYAN MALİ HİZMETLER MÜDÜRÜNE AÇIKTA BULUNDUĞU DÖNEME AİT ENCÜMEN HUZUR HAKKI ÖDENİR Mİ?)

BELEDİYE ENCÜMENİ SARIOĞLAN BELEDİYESİ 30 MART 2020 PAZARTESİ

Soru

Mali Hizmetler Müdürümüze 2018 de soruşturma açıldı. Kendisi mahkeme süresince Mahkeme-nin bitimine kadar açığa alındı. Mahkeme sonuçlandı göreve tekrar başladı. 5393 sayılı Kanunun 32. maddesinde meclis üyeleri için toplantıya katıldıkları her gün için huzur hakkı ödenir demektedir. Ka-nunun 36. maddesinde encümen üyeleri için katıldıkları her gün için dememekte aylık brüt ödenek verilir demektedir. Kanunun 33. maddesinde encümende Mali Hizmetler Müdürü daimi üyedir. 5216 sayılı Kanunun 16. maddesinde de Mali Hizmetler Birim amiri daimi üyedir orada da aylık ödenek veri-lir demektedir. Meclis üyelerinin ücretleri huzur hakkı, memur üyelerin ücretleri aylık ödenektir de-nilmektedir.

Kendisi açığa alınmıştır görev yapmamıştır. Açıkta olduğu için Encümen toplantılarına da katıl-mamıştır. Kendisine açıkta olduğu sürece eksik verilmiş olan maaş kesintisi ödenecektir. Encümenin daimi üyesi olduğu için encümen toplantılarına katılmamasına rağmen kendisine encümen üyesi aylık ödeneği de ödenecek midir? Açıkta geçen sürelerdeki izin hakları ölür mü, kullanır mı? Bu ödenecek olan tutarlar belediyemizin maddi durumunun iyi olmadığı için diğer faaliyetlerinin aksamaması için geç ödense daha sonraki tarihlerde ödense bir sorumluluk getirir mi? Bir sorumluluk getirir ise kimler sorumlu olur müeyyidesi nedir?

Ahmet ÖZDEMİR, Muhasebe Yetkilisi Sarıoğlan Belediyesi - / KAYSERİ

Cevap

5393 sayılı Belediye Kanununun 33. maddesinde; Belediye encümeni, belediye başkanının baş-kanlığında;a) İl belediyelerinde ve nüfusu 100.000'in üzerindeki belediyelerde, belediye meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla seçeceği üç üye, malî hizmetler birim amiri ve belediye başkanının birim amirleri arasından bir yıl için seçeceği iki üye olmak üzere yedi kişiden,b) Diğer belediyelerde, belediye meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla se-çece...