İHALE İŞLEMLERİ İNÖNÜ BELEDİYESİ 8 EKİM 2015 PERŞEMBE

Soru

(Belediyeye ait taşınmazların 2886 sayılı Kanununun 51/g maddesine göre kiralanması ve yıllık çalışma programı ve performans programı yapma zorunluluğu)

1- Belediyeye ait taşınmazların talep sonucunda kısa süreli olarak kiralama işlemlerinin (örneğin 30 gün veya 45 gün gibi) 2886 sayılı kanunun 51/g maddesine göre yapılıp yapılamayacağı, yapılmasının mümkün olmaması durumunda neye göre işlem yapılacağı?

2- Nüfusu 50.000’'in altında olan belediyelerin yıllık çalışma programı ve performans programı yapma zorunluluğunun bulunup bulunmadığı?

Engin KARDEŞ, Yazı İşleri Müdürü İnönü Belediyesi - inönü / ESKİŞEHİR

Cevap

1-2886 sayılı Kanunun 51. maddenin (g) bendine göre, kullanışlarının özelliği, idarelere yararlı olması veya ivediliği nedeniyle kapalı veya açık teklif yöntemleriyle ihalesi uygun görülmeyen, Devletin özel mülkiyetindeki taşınır ve taşınmaz malların kiralanması, trampası ve mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiralanması ve mülkiyetin gayri ayni hak tesisi pazarlık usulüyle yapılacak işler arasında sayılmıştır. Kanunun 74. maddesinde de, tarihi ve...