ZABITA MEMURUNUN VHKİ KADROSUNA ATANMASI

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ KONAK 14 HAZİRAN 2016 SALI

Soru

Belediyemde 6 yıldır Zabıta Memuru olarak görev yapıyorum. Özel sebeplerimden dolayı Eylül 2014 tarihinde, kurum içinde sivil memur kadrosunu atanmam için İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verdim. Dilekçeme cevaben olumsuz yanıt aldım. İlerleyen dönemlerde; Şubat 2015 tarihinde branş değişikliği, Temmuz 2015 tarihinde görevde yükselme konulu dilekçe verdim. Bu dilekçelerime de olumsuz cevap aldım. Şahsıma olumsuz cevap verilirken, Ekim 2015 tarihinde 3 Zabıta Komi-seri 2 Zabıta Memuru belediyemizde sivil müdürlük kadrosuna VHKİ olarak ataması gerçekleşmiştir. Söz konusu atamaların gerçekleşeceğini önceden öğrendiğim için Eylül 2015 tarihinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne tüm müracaatlarım ve olumsuz yanıtları verilirken, 5 personelin atamasının gerçekleşmiş olması vesilesi ile o kişilere tanınan hakların aynından yararlanarak amacıyla Zabıta Müdürlüğünden ayrılmam yönünde yeni bir dilekçe verdim. Dilekçeme cevaben müdürlük içinde özverili çalıştığım, müdürlük iş ve işlemlerinin yoğun, personel yetersizliği nedeniyle olumsuz cevap aldım. Müdürümüz ile görüşmelerim ve almış olduğum söz neticesinde Mart 2016 tarihinde yeniden İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne aynı konu ile ilgili dilekçe verdim. Dilekçeme 55 gün sonra yeniden Mayıs 2016 tarihinde olumsuz yanıt aldım.

Zabıta Memuru olarak çalışmak istemediğimden dolayı kadromdan ayrılarak belediyemizdeki diğer müdürlük kadrolarına atanabilmem için yasal haklarımın neler olduğu hakkında gerekli bilgilendirmeyi sizlerden öğrenmek istiyorum.

Cüneyt ORUÇ, Zabıta Memuru Konak - Konak / İZMİR

Cevap

Sorunuzda, belediyenizde personel atamalar konusunda bir takım olumsuzluklardan bahsetmişsiniz. Zabıta personelinin görevde yükselmeleri, bir takım mesleki bekleme sürelerine bağlı olmakla birlikte, yine kendi özel yönetmeliğinde düzenlenmiş olup buna göre yükselmelerin yapılması gerekir. Diğer taraftan, diğer müdürlük kadrolarına atanmak için de Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerinin esas alınması gerekir. Bu yönetmeliklerin hükümlerine aykırı uygulamalar sizin veya bura...