LOKANTADA PİDE ÇIKARILMASI

İŞYERİ AÇMA 3 EKİM 2020 CUMARTESİ

Soru

Lokanta açmak isteyen aynı işyerinde pide lahmacun çıkara bilir mı? Aynı lokanta ruhsatıyla veya farklı bir evrak mı oluşturulacak?

Erdal ÜLGER, - Yunak/ / KONYA

Cevap

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğine ekli Ek:2 GSM listesinde; Günlük üre-timi 1.000 kg/gün ve üzeri ekmek, sade pide ve ekmek çeşitleri üreten, asgari yüksekliği 3,5 metre ve büyükşehir belediyesi sınırları içinde en az 400 m2; büyükşehir belediyesi olmayan illerde en az 300 m2; köy, belde ve ilçe belediye sınırları içinde en az 250 m2 ve üzeri genişlikteki yerler 2. sınıf gayri-sıhhi müessese, Günlük üretimi 1000 kg/günden az olan ekmek, sade pide ve ekmek çeşitleri üreten...