YÖNETİM PLANINDA OFİS OLARAK YAZILAN DAİREDE SIHHİ MÜESSESE RUHSATI

İŞYERİ AÇMA KEPEZ BELEDİYESİ 12 ŞUBAT 2021 CUMA

Soru

İki bloklu bir sitenin bir bloğunda bulunan bazı dairelerinde inşaat firması tarafından yönetim planı oluşturulurken 7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17 nolu dairelerin ofis olarak kullanılabileceği yönetim planına yazılmış ve onaylanmıştır.

Dairelerden birine diyetisyen danışma merkezi olarak sıhhi müessese işyeri ruhsatı istenmektedir. İşyeri açma ve çalışma ruhsat yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendine göre oy birliği ile alınmış ka-rar istenmeli midir? Yoksa yönetim planında yazan yeterli midir? Yönetim planına yazılan madde kanuna uygun değilse hükümsüz olduğundan maliklerden birinin dava açması sonucu sıkıntı yaşanır mı?

Cem MATARA, Zabıta Müdürü Kepez Belediyesi - / ÇANAKKALE

Cevap

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun “Kat mülkiyeti kütüğü” başlıklı 11 inci maddesine göre, Kat mülkiyeti ve kat irtifakı, Tapu Sicili Tüzüğüne göre tutulacak kat mülkiyeti kütüğüne tescil olunur. Bu Kanunda aksine hüküm olmadıkça, tescille ilgili genel hükümler, kat mülkiyeti kütüğüne yapılacak tes-cillerde de uygulanır.634 sayılı Kanunun “Yasak işler” başlıklı 24 üncü maddesine göre de, Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dis...