ADAY MEMURUN NAKLEN TAYİNİ

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ MURATLI BELEDİYESİ 18 MAYIS 2022 ÇARŞAMBA

Soru

Merhaba, ben EKPSS üzerinden engelli olarak belediyeye atandım. 2 aylık memurum. Çalıştığım belediye muvafakat için uygun görüp göndermek istedi. Gitmek istediğim belediyede beni kabul edeceğini söyledi. Sonrasında çalıştığım belediye görüş almak adına Yerel Yönetimler Başkanlığına görüş yazısı yazdı. Gelen görüş yazısı asaleti tasdik olmadan yer değişikliği yapamaz dedi. Ancak EK MADDE 3- İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın yer değiştirebilir diyor ve Devlet Personel Başkanlığının görüş yazısı da mevcuttur.

Asalet tasdiki de 2 yılda oluyor 2 yıl benim burada kalmamda pek mümkün değildir. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Süleyman BERDİ, Tahsildar Muratlı Belediyesi - Muratlı / TEKİRDAĞ

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 54’üncü maddesinde “Sınavlarda başarılı olanlardan Devlet memurluğuna girmek isteyenler başarı listesindeki sıraya ve 47 nci maddeye göre ilan edilen kadro sayısı kadar, kurumlarınca memur adayı olarak atanırlar. Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz" ve ‘Memurların bir kurumdan diğerine nakilleri’ başlıklı 74’ncü maddesinde de “…Memurların bu Ka...