CAMİLERİN İNTERNET CAFELERE VE KAHVEHANELERE OLAN MESAFESİ

İŞYERİ AÇMA KÖSE BELEDİYESİ 12 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ

Soru

Ben Köse Belediyesinde tahsildarlık yapıyorum bu görevle birlikte emlak memurluğu ve su işleri, çevre temizlik vergisi ve belediyenin ruhsat işlerine de bakıyorum dolaysıyla işler ağır ve yorucu oluyor. Her konuda da yeterli bilgi sahibi olamıyorum, sizin cevaplandırdığınız konuları takıp edip oradan bazı bilgileri alıyorum.

1-2005 yılında çıkan kanunda internet kaffelerin ve kahvehanelerin okula 100 metre mesafe uzaklığı açık olarak belirtiliyor ama camiye mesafe uzaklığı acık olarak geçmiyor bu gibi işyeri açılırken camiye mesafe uzaklığı 100 metre var mı yok mu?

2- Emlak beyannamesi ile ilgili bizim bu bölgelerde tapulu çok az sayıda bina var diğer binaların hiç birinin tapuda bina tapusu bina sahiplerinin üzerine yoktur. Bu binalar önceden yapılmış hepsi ya tarla görünüyor ya arsa görünüyor. Bu kişilerin su aboneleri ve elektrik aboneleri var bu kişilere biz tek tek beyana çağrı yaptık gelip binanızın emlak beyanını verin diye bu şahısların çoğu tapu bizim üzerimize değil diye gelip beyan vermiyorlar, bu durum da biz ne yapmamız lazım gerçekten beyan verebilmesi için binanın tapuda üzerine tapu kaydı olacak mı yoksa bu kişilerin beyanname vermeleri için ne gibi bir şart lazım.

Üzeyir VURAL, TAHSİLDAR KÖSE BELEDİYESİ - KÖSE / GÜMÜŞHANE

Cevap

1- İnternet kâfelerin ve kahvehanelerin camiye olan uzaklıklarının açıkça belirtilmediği durumlarda İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 5 inci maddesinin (h) bendi, 30 uncu maddesinin (a) bendi ve son fıkrasına göre belediye ve mücavir alanlar içinde, mabetlere olan mesafeyi belirlemeye belediye meclisi yetkilidir. Aynı Yönetmeliğin 34’üncü maddesinde mesafenin belirlenmesinde dikkat edilecek hususlar açıklanmış olup; buna göre belediye meclisi mahalli şartlara göre caminin ...