HESAP İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE VEKALETEN ATANMA, VEKALET ÜCRETİ, 68/B UYGULAMASI

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ NİZİP BELEDİYESİ 15 NİSAN 2005 CUMA

Soru

Sayın Hocam vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ediyorum

4 yıılık yüksekokul mezunuyum 15.05.1987 tarihinde Devlet Memuru olarak göreve başladım.15.02.1990 da istifa ederek memuriyetten çekildim.(Bu arada askerlik görevinide yaptığımdan dolayı Belediyedeki hizmet sürem 16 ay idi)

Daha sonra SSK'lı olarak özel sektörde muhasebeci olarak çalıştım.

30.06.2004 tarihinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92 maddesi gereği ve Bakanlık Onayı ile Devlet Memurluğuna tekrar başlangıç yaparak Nizip Belediyesinde 30.06.2004 tarihinde göreve başladım.

Hesap İşleri Müdürlüğü Kadrosu boş olduğundan 01.07.2004 tarihinde 657 sayılı Kanununun 86. maddesi son bendine göre atandım.

Belediyemizdeki Hesap İşleri Müdürlüğü Kadrosu 3. Dereceliktir. Hizmet birleştirilmesi ve intibak işlemleri yaptırdıktan sonra şu anda 3/1 derecesinden maaş almaktayım.

Soru 1 : Hesap İşleri Müdürlüğü Kadrosuna Asaleten Atanmamda birsakınca olup olmadığı.

Soru 2 : Asaleten atanmamda sakıncalı ise vekalet ücreti alıp alamayacağım ve alacağım yan ödeme temininde güçlük zammı ve özel hizmet zammı ölçüde alabileceğim.(657 sayılı kanun son fıkrası)

Soru 3 : Devlet Memurları Kanununun 68 maddesinin B bendi c fıkrasında sözü geçen 8 yıılık sürenin özel sektörde geçen ve birleştirilen sürelerin bu hesapta dikkate alınıp alınmayacağı Saygılarımla...

HALİL PEKMEZ, HESAP İŞLERİ MÜDÜR.V. NİZİP BELEDİYESİ - NİZİP BELEDİYESİ NİZİP/GAZİANTEP / GAZİANTEP

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ıncı maddesinin “Ortak Hükümler” bölümünün (A) fıkrasında 4 yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenlerin 9 derecenin birinci kademesinden memuriyete giriş yapacakları belirtilmiştir. Genel idare hizmetleri sınıfında bulunan bir memurun gerek belediyede, gerekse özel sektörde sigortalı olarak geçen hizmet sürelerinin memuriyet derece ve kademe ilerlemesinde değerlendirileceğine ilişkin bir hüküm bulunmadığından, özel sektörde geçen sigortalı hizmet sürelerinizi...