UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ ÇAKIRSARAYLAR BELEDİYESİ 3 HAZİRAN 2006 CUMARTESİ

Soru

Çarıksaraylar Belediyesine 15 Haziran 1993 tarihinde memur kadrosuna 12/2 derece kademesi ile ata-mam yapıldı. O zamandan itibaren kadrolu memur olarak çalışıyorum. 3 yıllık endüstri meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum. 1993 yılı Kasım ayından itibaren 9 ay süreli yatılı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğünün açmış oyduğu fen elamanları yetiştirme ve geliştirme kursunu başarı ile bitirdim ve belgemi aldım. Belediyemiz fen işlerinde teknik hizmetler sınıfında tek kadro olduğundan, bu kadroda çalışan memurun kadrosu teknisyen idi. İki sene fen işlerinde memur olarak teknisyenle birlikte çalıştım. Sonra belediyenin her kademesinde görev aldım. 2000 yılında teknisyenin emekli olması ile fen işleri boşaldı. Bu tarihten itibaren fen işlerini ilçe belediyesindeki fen memuru vekaleten yürütüyordu. 2003 Nisan ayından itibaren Belediye Başkanımız tarafından fen işleri sorumlusu, teknisyen vekili olarak görevlendirildim. 2003 yılı Nisan ayından itibaren keşif, metraja, inşaat ruhsatına, oturma ruhsatına, plan, projelere, ifraz ve tevhitlere, imar çapları çıkarmakta ve imzalamaktayım. Ayrıca fen işlerinin tahakkukunu yapıyorum. Kısaca fen işlerinin bütün sorumluluklarını yerine getiriyorum.

Emekli olan teknisyenin kadro derecesi 3, memur olarak benim derecem 7’ dir. Benim teknisyen kad-rosuna atamam yapılabilir mi? Yapılamazsa bu kadroya geçebilmem için görevde yükselme sınavına katıla-bilir miyim? Meslek lisesi elektrik bölümü mezunu olmam ve Bayındırlık Bakanlığının açmış olduğu fen e-lemanları yetiştirme ve geliştirme kursunu başarı ile bitirmemin teknisyen kadrosuna geçmemde yararı olabi-lir mi? Şu anda emeklilik müktesebim 6/2’ dir.

Hüseyin SEYHAN, Fen İşleri Sorumlusu Çakırsaraylar Belediyesi - Şarkikaraağaç / ISPARTA

Cevap

Endüstri meslek lisesi mezunu olmanız nedeniyle, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre unvan değişikliği sınavına girmek ve başarılı olmak suretiyle teknisyen kadrosuna atanabilirsiniz. Bayındırlık ve İskan Bakanlığının açmış olduğu fen elemanları yetiştirme ve geliştirme kursunu başa...