NORM KADRO

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI DEĞİRMENDERE BELEDİYESİ 2 HAZİRAN 2006 CUMA

Soru

1- Ben Belediyemizde başkatip kadrosunda 7. derecede görev yapmaktayım. 22 Nisan 2006 tarihinde yayımlanan norm kadro cetvelinde (D gurubu ilçe ve belde belediyeleri Nüfus 3 000- 4 999) memur sayısı 14 dür. Bizim kadrolu personelimiz ise 18 dir. Fazla olan personeli hangi kadrolarda çalıştırmamız gerekmektedir.

2- Dört sayılı listede idari personel kadro unvanlarında başkatip kadrosu yoktur. Başkatipler yazı işleri müdürlüğüne atanabilir mi? Bu kadroya atanamazsa, bilgisayar işletmeni belgem var. İdari personel kadro cetvelindeki veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna atanabilir miyim? Eğer atanırsam maşımda bilgisayar işletmeninden dolayı bir fark olur mu?

3) Norm kadro ile ilgili uygulamalar ne zaman başlayacak? Norm kadroya geçişte hangi yollar izlenecektir?

Mehmet ALKAN, Başkatip Değirmendere Belediyesi - Göksun / KAHRANAMARAŞ

Cevap

1- Mevcutta dolu olan ve norm kadro unvan listelerinde yer almayan müdür unvanları yönetici personel, müdür yardımcısı, şef, başkatip, koruma ve güvenlik görevlisi, koruma ve güvenlik şefi, koruma ve güvenlik amiri, sayman ve muhasip kadroları idari, fen memurları teknik, zabıta komiser yardımcısı, zabıta başkomiseri ve zabıta müdür yardımcısı kadroları zabıta personeli, itfaiye onbaşısı, itfaiye başçavuşu, itfaiye grup amiri ve itfaiye müdür yardımcısı kadrolarında bulunan personel itfaiye pers...