VEKALET VE İNTİBAK

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ CURALİ BELEDİYESİ 27 OCAK 2009 SALI

Soru

1-14.12.2007 tarihinde Zabıta Memuru olarak atandım. Belediyemizde başka memur bulunmadığından dolayı Yazı İşleri Müdür Vekili ve Tahakkuk Memurluğu görevlerine Belediye Başkanı tarafından vekaleten görevlendirildim. Zabıta Memurunun bu görevlere bakması mümkün müdür?

2- 2 yıllık yüksel okul mezunuyum 11/1 den göreve başladım. Askerliğimi yaptım. 15.12.2008 tarihinde asaletim tasdik oldu. 11. derecenin 2. kademesine yükseldim. Şu anda bulunduğum derece kademem doğrumudur? Okuldan ve askerlikten dolayı derece kademem yükselecek mi?

Köksal İÇEN, Zabıta Memuru CURALİ BELEDİYESİ - Çayıralan / YOZGAT

Cevap

1- Anayasamızın 128. ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinde de belirtildiği üzere; Devletin, kamu iktisadî teşebbüsleri ve diğer kamu tüzel kişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği aslî ve sürekli görevlerin, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülmesi gerekmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesinde;Memurların kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma ned...