DAMGA VERGİSİ

TAHAKKUK VE TAHSİLAT İŞLEMLERİ SOMA BELEDİYESİ 9 ŞUBAT 2009 PAZARTESİ

Soru

Su abonesi almak isteyen gerçek veya tüzel kişilerden aşağıda da belirttiğimiz üzere örnek olarak mesken abonesi için çeşitli adlar altında belediyemiz meclisince alınan kararlar neticesindeki fiyat tarifeleri üzerinden ücretler tarafımızca tahsil edilmektedir. Ücret tarifesi olarak; Su Depozito Ücreti, Tesisat Muayene Ücreti, Abone Sözleşme Ücreti, Abone İş Bildirim Ücreti, Abone Su Açma Ücreti, Su Tesisleri Bağlama Ücreti, Numaralama Gelirleri, Basılı Evrak Satış Gelirleri olan bu ücretler ayrı ayrı değerlendirilmek üzere hangi oran veya tutarda damga vergisi tahakkuk ve tahsilini yapmamız hususunda; tarafımıza ivedi olarak bilgi verilmesini arz ederim.

Ramazan SEVİNÇ, SU TAHAKKUK VE TAHSİLAT ŞEFİ SOMA BELEDİYESİ - SOMA / MANİSA

Cevap

Yukarıda belirttiğiniz ücret tarifeleri 488 Sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tablonun kapsamına girmemektedir. İçme suyu aboneleri ile yapılan sözleşmelerden (sözleşme bedeli üzerinden) (1) sayılı tablonun I/A–1 bendi gereğince binde 7,5 oranında damga vergisi tahakkuk ve tahsilâtı yapılmalıdır.