MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ SÖKE BELEDİYESİ 2 NİSAN 2009 PERŞEMBE

Soru

Sayın Hocam

Belediyeler Birliğinin 02.03.2009 ile 07.03.2009 tarihleri arasında Ankara Sürmeli Otelde vermiş olduğu Eğitim Seminerinde derslere katılarak sayenizde bilgi ve görüşlerimizi geliştirmiş, sorunlarımızda ve sıkıntılarımızda yardımlarınızı alabileceğimizi ve bu nedenle bizlere vermiş olduğunuz adreslerden cesaret bularak görev yapmakta olduğum Aydın ili, Söke ilçesi Belediyesinde halen yaşanmakta olan bazı konularda tarafıma yol gösterebileceğinizi bilgi ve desteğiniz ile doğruya ulaşacağım inancı ile samimiyetinize inanarak sorunlarımı sıralayarak şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Sorular ve Sorunlar

1. Zabıta Memuru bir başka (Ör:Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelirler Müdürlüğünde görevlendirilerek Vezne'de hizmet vermesi gibi) birimde görevlendirilebilir mi?

2. Bu görevlendirme sırasında Cumartesi-Pazar günleri ile Dini ve Resmi Bayramlarda göreve gelmeden Zabıtanın aldığı fazla çalışma ücretini alma hakkına sahip mi?

3. Dilekçe vererek (ki; dilekçesinde "Özlük Hakları Saklı Kalmak Kaydı ile diye belirterek) ve bu durumda görev yapanları örnek göstererek başka birimde görevlendirilen (Ör: Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelirler Müdürlüğünde görevlendirilerek Vezne'de hizmet vermesi istenen bir Zabıta) araştırması sonucu bu durumun Zabıta Yönetmeliğine ve Yasalara aykırı olması nedeni ile Asli Mesleği Zabıta Memurluğuna dönmek istemesi halinde karşısına çeşitli engeller çıkarıldığında ne yapılabilir?

4. Bu konumda bulunan Zabıta Memuru üstlerine sözlü olarak durumu ifade etmesi ile asli mesleği Zabıtalığa dönerek Veznedarlık görevini yapmayacağını beyan etmesi ile kendisinden "Savunma" istenir mi, istenmesi halinde bunu Kaymakamlık, Valilik Makamlarına suç duyurusu olarak adli ve idari soruşturma açarak savunmamızı yapabilir miyiz, hakkımızı ne şekilde arayabiliriz?

5. Görev yapmakta olduğu Zabıta Biriminde Görev Dağılım Defterinde kendinden önce başka birimde görevlendirilen kişi ve kişilerin adları Görev Defterinde Yazılı iken sadece bir kişinin adının görev defterinden silinmesi gibi bir davranışa Zabıta Müdürünün veya vekâleten Komiser Vekilliği yapan bir kişinin böyle bir hakkı var mı?

6. 3.sırada belirtildiği üzere görev yeri değiştirilen ve asli görevine dönmek isteyen Zabıta memurunun kendi isteği olmadan kadrosu değiştirilebilir mi?

7. Yine 3. sırada belirtildiği şekilde Belediye Başkanlığına verilen dilekçenin Bld. Bşk.Yrd.nın veya İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürünün veya Yazı İşleri Müdürünün veya Zabıta Müdürü gibi kaynaklar tarafından bu konumda bulunan diğer personele Canlı Hedef olarak gösterilmesi ne derece haklarıdır?

8. Seminerde vermiş olduğunuz derste eğer yanlış anlamadı isek Zabıta Yönetmeliği gereği bir başka birimden 30 yaşını geçmiş olan personel Zabıta olarak alınamaz. Ancak buna Orduda Uzman olarak görev yapmış olup 30 yaşını geçmiş olanlar da dahil mi, yoksa bunlar için ayrı ve özel bir hüküm mü var?

9. Denetleme sırasında Zabıta Müdürüne - İtfaiye Müdürüne "başka birimde çalışan görevliniz var mı?" diye soran müfettişe verilen cevap başka birimde personel olmasına rağmen ve yine başka birimden personel alınarak hatta işçi personelin memur gibi gösterilerek çalıştırılmasına rağmen "hayır efendim yok" diyerekten yalan söyleme ve kandırma etik midir, yasal hakkımıdır bu yöneticilerin?

10. Belediyenin bütün birimlerinde kadro eksiği mevcut olduğu, buralarda işçi statüsünde kişiler çalıştırıldığı halde eksik olan kadroların yıllardan beri istenmemesi, emekli olan personellerin yerine personel alımı talebinin yapılmaması İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürünün keyfiyetinde midir?

11. Başkanlık Makamına verilen ya da başka birimlere verilen dilekçelerin cevaplandırılma süresi 15 gün mü yoksa 30 gün müdür?

12. Var olan mevcut 4 adet Bşk. Yrd. kadrosundan 2 tanesinde Siyasi (Meclis Üyesi) olduğu halde 2 tanesinin boş kadro olarak tutulması halinde istenen şartlara haiz (1/4 kadro ve Derecede 2 yıllık Halkla İlişkiler Yüksek Okulu mezunu,bir çok konuda Belediyeye bilgi,belge ve yönetmelik gibi kalıcı konularda yarar sağlayan 27 yıllık emek vermiş) Zabıta Memurunun dilekçesine hiç bir gerekçe gösterilmeden "Dilekçeniz incelenerek uygun görülmedi" ifadesi ile gerekçesiz olarak,İnsan Kaynakları Müdürü tarafından yazılarak Başkan vekiline imzalattırılarak red edilebilir mi?

13. Yasa ve Yönetmeliklere uymayan bu davranışlar suç teşkil eder mi- etmez mi?

14. Bu sorunlar karşısında hakkımı aramak üzere nereye ve nasıl müracaat edebilirim?

En kısa sürede cevaplayacağınızı umaraktan tekrar teşekkürler hocam.

İsmet DUMAN

Zab.Mem.

İsmet DUMAN, Zabıta Memuru SÖKE BELEDİYESİ - SÖKE / AYDIN

Cevap